tiistai 27. joulukuuta 2011

Virkattuja lumitähtiä


Leppoisaa joulunpyhien jälkeistä aikaa! Eilinen myrsky katkoi puita ja sähkölankoja niin että "aamu"kahvitkin sain vasta seitsemän aikoihin illalla ja silloinkin ystävän luona takassa nokipannulla keitettynä. Tuollaisten luonnonvoimien edessä ihminen tuntee itsensä jotakuinkin pieneksi. Ja hyvin sähköriippuvaiseksi. Se, että netti ei toimi ei vielä päiväjärjestystä pahemmin hetkauta, mutta silloin kun sähkökäyttöinen vesipumppu ei tuo vettä sen paremmin vessaan kuin suihkuunkaan tai iso pakastimellinen marjoja uhkaa sulaa käsiin, tarvitaankin jo erähenkeä. Tai vähintäänkin paljon jauhoja ja kananmunia marjojen jatkojalostukseen:)


 Onneksi leivontatalkoita ei sentään tarvinnut järjestää. Tapaninpäivä sujui valaistuksen puolesta miellyttävässä hämäränhyssyssä ja illalla pääsi jo nauttimaan sähkökynttilöiden loisteesta kuusessa. Jouluaatto ja joulupäivä sujuivat rattoisasti siipan vanhempien leivinuunin lämmössä ja sen jälkeen siirryin nauttimaan kuusentuoksusta omien vanhempien hoiviin. Lunta ei jouluna näkynyt sen enempää Keski-Suomessa kuin täällä etelässäkään, mutta tarjolla oli ainakin tunnelmallista kynttilänvaloa mielin määrin.


Jotta sitä lunta olisi edes jossain, virkkasin viime vuotisten tähtien kaveriksi ennen joulua ison kasan lumitähtiä. Näitä oli mukana myyjäisissä ja niitä matkasi joulupakettien koristeena vähän sinne ja tänne. Pienemmän viisisakaraisen tähden ohje on napattu täältä ja tuohon isompaan pyöreään tähteen löytyy ohje Suuri Käsityö -lehdestä 11-12/2011.

4 kommenttia:

 1. Kauniita lumitähtiä! Kiitos ohjelinkityksestä!=)

  VastaaPoista
 2. Enkulin käsityöt: Kiitos:)

  Sari: Ole hyvä vaan, näitä oli nopea ja helppo tehdä.

  VastaaPoista
 3. Kauniita tähtiä. Noilla saa paketinkin näyttämään upealta !

  Meillä ei ole onneksi sähköt olleet pois.

  VastaaPoista