torstai 22. joulukuuta 2011

Arki- ja siivoushuoleni kohta kaikki heitän


Kohta se alkaa! Joulutunnelma ja sen luomisessa paljonkin auttava siisteys hiipivät pikkuhiljaa tännekin. Hyvä Tuomas tuo joulun kuten kuuluukin. Tosin meillä voitaisiin sanoa myös, että Tuomo sen tuo. Tänään sain joulusiivon tehtyä ja kanniskeltua taas kaikki syksyn aikana varastosa tänne sisälle vaivihkaa muuttaneet laatikot takaisin sinne minne ne kuuluvatkin. Kyllä sitä kamalan paljon "ylimääräistä" tavaraa, laatikkoa ja pussia voikin kertyä niin että alkaa näyttää kuin asuisi tosiaan varastossa..


Joulutunnelma tulee myös siitä, kun saa kääriä lahjoja pakettiin. Aikuisena ei taida niitten pakettien määrällä niinkään olla väliä, vaan sisällöllä ja ennen kaikkea ajatuksella ennemminkin. Tällaista sisältöä löytyy ainakin Turun suunnassa joulupukin pussista, koska avustavana tonttuna toimitin nämä sinne päin viikonloppuna. Toilettilaukun pituus on 30 cm, mitä isompi sen parempi kuulemma. Nämä päätyvät kumpikin teini-ikäisille nuorille, toinen tytölle ja toinen pojalle.


Nyt ei enää ennen joulua ommella, ompelukone on siivottu kaappiin odottamaan ensi vuoden uusia kujeita. Seuraavaksi tartunkin puikkoihin ja etsin punaista ja valkoista lankaa, koska tänään vihdoin sain hankittua Arnen ja Carlosin Joulupallot-kirjan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ensi jouluksi ehdin tehdä vaikka kuinka ison pärekorillisen palloja kun nyt jo aloitan:)


 Nyt kelpaa ompelupöydällekin levittää joululiina ja kynttilät. Olen ihastunut Iittalan Kastehelmi-sarjaan ja kirppareilta on tarttunut useampiakin lautasia ennen kuin ne tulivat uustuotantoon parisen vuotta sitten. Nyt törmäsin uutuutena tuikkukuppeihin ja mukaanhan niitä lähti kaksin kappalein. Joten rauhallisia ja iloisen pisaroivia joulunaluspäiviä teille kaikille ja tervetuloa uudet lukijat!

4 kommenttia:

 1. Ihanat ovat sekä pussukka-lahjat, että uudet tuikkukupit! Sinä onnekas olet jo joulusiivon saanut tehtyä, mulla se urakka huomenna...
  Mukavia joulunaluspäiviä :)

  VastaaPoista
 2. Farkuista olet loihtinut taas näpsäköitä laukkuja. Hyvää ja rentouttavaa joulua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ellis: Kerrankin olin joulusiivon kanssa ajoissa. Ei kyllä yhtään minun tapaista:) Toivottavasti sinullakin on siivous jo voiton puolella.

  Tuulikki: Leppoisaa joulunaikaa myös sinne!

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinä olet taitava ompeluksissakin. Komeat ovat toilettilaukut ja niitä nuoret varsinkin kovasti tarvitsevat. Nuo takit tuossa edellä ovat upeat myös.
  Suloista ja Ihanaa Joulunaikaa Sinullekkin.

  VastaaPoista