maanantai 5. joulukuuta 2011

Joulukorttimaraton


Joulukorttien teko sujuu parhaiten myöhään illalla, kun ulkona on pimeää ja sisällä kynttilöitä ja joululaulut soivat. Silloin on aikaa ja rauhaa levittää kaikki erilaiset paperit ja pahvit ja kuviosakset ja koristetarrat ym. rekvisiitta pitkin pöytiä, kaivaa hileet ja liima esiin ja ryhtyä hommiin glögimukin ääressä.


 Yleensä olen omia korttejani kiikuttamassa postiin viimeisenä mahdollisena edullisempien postimaksujen päivänä ja ne on tietysti kirjoitettu edellisenä yönä. Tänä vuonna on toivoa olla vähän vähemmän viime tingassa, koska kortit ovat nyt valmiit. Alkuidean näihin sain Arjen iloja -blogista, mutta matkan varrella näistä muotoutui ihan omannäköisiään. Parilla erilaisella paperilla ja muutamilla koristeilla kortteihin löytyi lukuisia eri variaatioita. Kun en missään vaiheessa osannut päättää mikä näytti parhaalta, tein kaikista erilaisia.  Nyt kortit pitää vaan vielä kirjoittaa ja hakea sopivia kirjekuoria. Joten kyllä sinne viimeisellekin yölle vielä riittää puuhaa:)


Onneksi tässä on vielä monta hämäränhyssyä ja yötä aikaa nauttia joululauluista, rapistella papereita ja siivota irtohileitä maton päältä. Näin aikuisiällä joulussa onkin ehkä juuri parasta kaikki se valmistelu mitä siihen liittyy. Ja tietysti glögi ja piparit:)

8 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma sun korteissa. Mitä nuo tähden malliset on? Ne näyttävät hienoilta.

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita kortteja! Vaikka käsityö- ja näpertelijäihminen olenkin, joulukortit olen jättänyt tekemättä ihan liian monena viime vuonna.. Ja aivan totta tuo, että näin aikuisiällä joulun valmistelu on parasta. Samasta syystä itsekin aloitan joululahjojen tekemisen jo hyvissä ajoin syksyllä :)

  VastaaPoista
 3. Laura: Tarkoitus oli tehdä aikuismaisen rauhallisia kortteja ja taisivat aika hyvin onnistuakin. Ruskeat tähdenmallist koristeet ovat tähtianiksia. Sen lisäksi, että muoto on kaunis, niistä tulee niin joulun tuoksu.

  Paula-Maija: Joulussa riittää onneksi monenlaista tekemistä ja näpertämistä. Ja kun ajoissa aloittaa, niin sitä saa tehdä paljon:)

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita kortteja! Itselläni on vielä osa tekemättä ja suunnittelin tänään kovasti ahkeroivani. Rauhallista Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Kauniita kortteja! Ja kiva miten värimaailma voi olla myös ruskea eikä aina punainen tai vihreä, ja silti korttien tunnelma on aidosti jouluinen.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kortteja oletkin tehnyt! Tykkään paljon tuosta ruskeiden sävyjen harmoniasta.
  Mukavaa kuulla, että minun näpertelyt ovat inspiroineet sinua!=)

  VastaaPoista
 7. Eeva: Kiitos:)

  Aava: Korttien tekeminen on kyllä mukavaa puuhaa. Ja itsenäisyyspäivähän sopii niiden tekoon mainiosti.

  Heidi: Itse ihastuin myös tuohon ruskeaan juuri siksi, että tulee vähän vaihtelua joulun normaaliin väripalettiin. Ruskeaahan löytyy pipareista, tähtianiksista, kanelitangoista.. Varsin jouluisista asioista siis.

  Sari: Kiitos vaan inspiraatiosta, se piparikorttisi jäi jotenkin niin mieleen, kun siihen aikoinaan blogissasi törmäsin.

  VastaaPoista