sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Piparintuoksuista joulunodotusta


Tänään on tulossa vieraita. Jo opiskeluajoilta tuntemani hyvä ystävä perheineen Turun suunnasta. Niinpä jääkaappi on tungettu täyteen syötävää ja uuni on paistanut yhtä ja toista lämmittäen samalla koko asunnon, tiskit eivät meinaa mahtua enää altaaseen ja mattokin on heilunut ulkona tuulessa. Tällainen hyrskynmyrsky täällä vallitsi siis eilen.


 Tänä aamuna sitten nautiskelen. Siitä, että kaikki tiskit on tiskattu, koti siivottu ja jääkaapissa odottaa koristelua vaille valmiina monenlaisia herkkuja. Siitä, että saan nauttia aamun rauhasta ja viettää hetken ihan itsekseni ennen päivän touhuja. Heräsin hyvissä ajoin ilman kelloa, sytytin jouluvalot ikkunalle ja makoilin hetken aikaa hämärässä aamussa ihan vaan siitä ilosta, että ei ole työpäivä, eikä kello revi lakanoiden lämmöstä ylös kuudelta. Sitten keittelin kaikessa rauhassa aamukahvit ja nautiskelin kahvin kaveriksi eilen koristeltuja pipareita.


Joulu hiipii vähitellen myös koristeiden muodossa tänne sisälle. Naapurin jouluvalot ilahduttavat suoraan ikkunani edessä kadun toisella puolella joka aamu kun katson ikkunasta ulos. Sängyn päällä taas koristetyynyt saa erittäin nopeasti muutettua jouluisiksi kietaisemalla ympärille koristenauhaa ja sitomalla rusetin keskelle. Tänä jouluna täällä on ainakin jo havaittu muutamia pehmeitä paketteja:)


 Tähän nojatuoliin onkin ilo istahtaa päivän päätteeksi, kun herkut on syöty ja vieraiden jäljiltä jälleen yksi tiskivuori selätetty. Mutta sitä ennen, nyt hommiin, jotta kaikki herkut ovat valmiina puolen päivän aikaan. Tunnelmallista sunnuntaita!

6 kommenttia:

 1. Ihana aamu sinulla ja toivottelen hyvää päivänjatkoa ja nautinnollisia hetkiä vieraiden kanssa

  VastaaPoista
 2. Kauniisti koristeltuja pipareita.Ei vain minun näytä samanlaisilta :) Onpa tunnelmallista teillä...

  VastaaPoista
 3. Maistuvan näköisiä,kauniisti koristeltuja pipareita. Teillä on jo tunnelmallista.

  VastaaPoista
 4. Simpura: Kiitos. Nyt on masu täynnä herkkuja ja ilta jatkuu rauhallisemmin omassa porukassa.

  Sirpa: Tämä hämärä on kyllä omiaan siihen, että tekee mieli laittaa kynttilöitä ja siitähän se tunnelma jo helposti syntyykin.

  Intsu: Pipareita onkin tänään tullut syötyä kohtalaisen monta:)

  VastaaPoista
 5. Kauniisti olet piparit koristellut.
  Ja toivottavasti oli oikein mukava päivä :)

  Mukavaa iltaa ja alkavaa uuta viikkoa :)

  VastaaPoista
 6. Anneli: Kiitos. Piparit oli hyviä ja eilinen päivä vieraiden kanssa oikein rattoisa. Onneksi niitä pipareita sentään on vielä jäljelläkin:)

  VastaaPoista