sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Talviprinsessojen takit


Huhhuh! Viikonlopun ompelu-urakka on onnellisesti ohi ja takit ovat uusilla omistajillaan. Tilauksessa oli kaksi villakangastakkia viisivuotiaille neideille, toiveena kuvanmukaiset värit ja somisteena valkoista karvaa. Ja tämmöiset niistä sitten tuli. Kaava löytyy Suuren Käsityölehden numerosta 9/2010.


Takit tilattiin kyllä hyvissä ajoin, mutta joulumyyjäiskiireiden takia pääsin touhuamaan niiden kanssa kunnolla vasta keskiviikon jälkeen. Mikä siinä onkin, että vaikka kuinka hyvissä ajoin olisi tiedossa jouluksi tehtävät jutut, niin silti aina tulee kiire? Jos jostain syystä käykin niin, että kaikki muille tehtävät lahjat ym. ovat ajoissa valmiina, niin onnistun itse ihan varmasti lisäämään tehtävien töiden listaan vielä niin monta mielenkiintoista ja "tuokin on pakko ehtiä tehdä juuri tänä jouluksi" -juttua, että viimeisenä yönä niitä väännetään sitten joka tapauksessa. Niinpä nytkin loppuviikon illat kuluivat tiiviisti ompelukoneen kanssa seurustellessa juurikin siksi, että aika ennen tätä oli kulunut myyjäistavaroiden tekoon. Ja jälki täällä kotona on myös sen mukaista, eli pikkusen on joulusiivolle tarvetta:)


Tein molemmat takit ensin valmiiksi ilman karvareunuksia. Ihan tyylikkäät ovat näinkin. Ompelin karvat paikoilleen käsin, jotta ne on helppo irrottaa jos niihin kyllästyy tai jos takit kaipaavat pesua. Niin ihanan pehmoista ja valkoista kuin karva onkin, myös erittäin irtonaista ja pölyävää. Huolittelemattomasta leikkuureunasta irtosi ihan mahdottomasti höytyvää, joka oikein mukavasti tarttui villakangastakin pintaan. Ja itse asiassa mihin tahansa muuhunkin pintaan, joten onneksi täällä ei ollut yhtään astmaatikkoa paikalla kun leikkausvaihe oli kiihkeimmillään.


Nyt alka onneksi näyttää siltä, eiköhän täälläkin pian ompelukone jouda huoltoon (joka ei johdu takeista tai karvasta vaan on ollut suunnitteilla pitkään) ja joulusiivous pääse vauhtiin. Kunhan nyt jonain iltana olisi satamatta, niin saisi töiden jälkeen maton pihalle tuulettumaan. Lumihankeen viemisestä kun ei nyt kannata edes haaveilla. Mutta täällä pätee kyllä joulusiivon suhteen tänäkin jouluna Marttojen hyväksi havaitsema totuus siitä, että siivoa kaapit jouluksi vain siinä tapauksessa, että aiot viettää joulun kaapissa. Enää kuusi yötä jouluun!

13 kommenttia:

 1. Kylläpäs tulikin nätit ♥.

  VastaaPoista
 2. Takit ovat kauniit. Anoppini ompeli samankaltaisen nuoremmalle tyttärelleni aikoinaan.
  Joulusiivouksessa noudatan Marttojen ohjetta.
  Mukavaa Joulun alusviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vielä kerran. Tytöt ovat aivan innoissaan noista takeista. Laittoivat muuten illalla heti kauppareisulle, kun menivät isin ja Kallen kanssa. Iskäkin halusi esitellä kauniita tyttöjään ilmeisesti. Ja tyttöjen kommentti oli: Äiti ne on tosi lämpimät :)

  VastaaPoista
 4. Neferi: Jos minulla olisi pieniä tyttöjä, tulisi niille kyllä varmaan samanlaiset:)

  Maiju: Takkien malli on tosi klassinen ja näille uskoakseni löytyy käyttöä niin kauan kuin vain mahtuvat kasvavien neitien päälle. Tuo Marttojen joulusiivousfilosofia on minusta kyllä varsin käypä ja kertoo jotain hyvin olennaista siitä, mikä joulussa loppujen lopuksi on tärkeää ja mikä ei.

  Anonyymi talviprinsessojen äiti: Mukavaa, että takit pääsivät heti ulkoilemaan. Lämpimät ovat ihan varmasti, toivottavasti nyt tulee lunta ja pakkasta niin sille lämpimyydelle löytyy tosissaan käyttöäkin. Ja kukapa mies nyt ei noin nättien prinsessojen seurassa haluaisi liikkua:)

  VastaaPoista
 5. Mari: Kyllä kuulemma olivat takit heti päässeet ulkoilemaan.

  Laura: Kiitos:) Se on kyllä niin mukava aina katsella valmista työtä, vaikka tekoprosessi olisikin ollut hankala. Kaikki sellaiset unohtuu hyvin äkkiä sen jälkeen, kun ahkeroinnin tulos on valmis.

  VastaaPoista
 6. Voi, mitkä unelmatakit! Mulle käy yleensä ihan samoin, mitoitan omat resurssini yläkanttiin ja sitten huomaan, että tulee kire saada kaikki luvatut, aiotut ja muut jutut valmiiksi. Toisaalta... oon parhaimmillani pienessä kiireessä, mutta kai sitä voisi opetella ottamaan iisimminkin :))
  Joulu tulee onneksi ja pelastaa...
  Mukavaa viikon jatkoa ja leppoisia jouluvalmisteluita sinulle!

  VastaaPoista
 7. Voi juku, miten kauniit takit, pikku neitoset saivatkaan !

  VastaaPoista
 8. Ellis: No sanopa muuta! Oikeaa väriterapiaa, aikuisten vaatteet kun usein on paljon tylsemmän värisiä. Kyllä se pieni kiire kummasti terävöittää hommia ja saa paljon aikaankin, mutta pienen kiireen ja liian suuren kiireen raja on usein aika häilyvä ja ylittyy liiankin helposti.. Rentouttavia joulunaluspäiviä myös sinulle!

  Anneli: Tuntui kyllä kivalta, kun neidit itsekin olivat takkeihin tyytyväisiä. Naiset kun voivat olla vaativia asiakkaita jo pienestä pitäen:)

  Minjaana: Kiitos:)

  VastaaPoista
 9. Voi että on taas kauniita ompeluksia.Oot sä vaan taitava!
  Pitäis paketin olla pikkuhiljaa jo sulla perillä..Laitoin viime viikolla matkaan. :) Ajattelin pihdata hiukan ennen kuin kerron. :D

  VastaaPoista
 10. Sny: Pakettikortti on tullut ja huomenna hetimmiten postiin hakemaan se kun pääsen kyseisen laitoksen aukioloaikana sen lähelle:)

  VastaaPoista