sunnuntai 19. joulukuuta 2010

LumitähtisadettaJoulua odotellessa ja talven hankia ihastellessa virkkasin pieniä lumitähtiä. Sellainen on helppo sujauttaa esimerkiksi joulukortin kaveriksi kirjekuoreen jollekin kauempana asuvalle ystävälle, ripustaa kuuseen, laittaa ovikranssin koristeeksi tai laittaa ikkunaan. Kivoja ideoita lumitähtien käyttöön liittyen löytyy Lauran verstaasta. Samaisessa paikassa on myös paljon lumitähtien ohjeita.

Näiden tähtien ohje on myös löytö netin ihmeellisestä maailmasta. Tämän tähden englanninkielinen ohje löytyy täältä.Tein tähtiä eri paksuisista puuvilla- ja virkkauslangoista ja lopputulos oli mielenkiintoisen erilainen. Tämän tähden luvataan valmistuvan vartissa ja kun ohjeen parin tähden jälkeen muisti ulkoa, niin tuo lupaus piti ihan paikkansa. Englanninkielinen ohje löytyy tästä.


Näihin voi kokeilla kaikenlaisia kotoa löytyviä langanloppuja ja tähdet ovat oivaa ajanvietettä esimerkiksi bussimatkoilla. Yhden tähden tekemiseen meni mallista riippuen 15-20 minuuttia. Lopuksi tärkkäsin tähdet sokeri-vesi-liuoksella (1 osa sokeria ja yksi osa vettä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti