tiistai 21. joulukuuta 2010

JoulusydämiäSydämellistä joulua teille kaikille! Sen toivottaminen onnistuu mainiosti vaikka näillä virkatuilla sydämillä, jotka on helppo sujauttaa kirjekuoreen joulutervehdykseksi, ripustaa kuuseen, napata lautasliinarenkaiksi joulupöytään tai ripustaa ikkunaan, laittaa koristamaan jouluista kranssia tai kukka-asetelmaa tai prässätä vaikka kirjanmerkiksi lahjakirjan väliin (ilman puuhelmeä).


Joulusydämen ohje löytyy Suuren Käsityölehden 11-12/2010 joululiitteestä ja on erittäin helppo ja nopea virkata. Näissä sydämissä on käytetty puuvillalankaa. Puuhelmi antaa sydämelle mukavasti ilmettä ja särmää, mutta sen voi jättää vallan hyvin poiskin, ellei sopivia helmia satu olemaan ulottuvilla. 


 Itse mietin pitkään, että mistä löydän puunvärisiä helmiä, joissa on keskellä tarpeeksi iso, kaksinkertaisen virkatun ketjusilmukkaketjun mentävä reikä. Apu löytyi lähempää kuin olin uskonutkaan, sillä puuhelmet ovat peräisin 1990-luvun autojen hittivarusteesta, nyt jo rikkoutuneesta mutta silti onneksi säilytetystä puukuulaistuimesta. Toimivat aivan loistavasti tähän tarkoitukseen ja yhdessä istuimessa on niin paljon helmiä, että niillä koristaa sydämen jos toisenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti