keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän ja -kakun jälkimaininkeja


Eilinen päivä meni niin touhutessa, että en ehtinyt edes tänne laittaa itsenäisyyspäivätoivotuksia. Syyllinen näkyykin heti tässä. Samaisesta syystä postausta ei käynyt ajastaminen etukäteenkään, koska kakku valmistui vasta vähän ennen illan vieraiden tuloa. Eli näin makeissa tunnelmissa meillä eilen vietettiin Suomen syntymäpäiviä, tällaisen itsenäisyyspäivän kakun äärellä!


Idea kakusta lähti liikkeelle aika lailla saman kaavan mukaan kuin minulla yleensä: selailin Googlen kuvahaussa aiheeseen ehkä sopivien kakkujen kuvia. Törmäsin tähän ja siitä inspiraatio lähti laukkaamaan. Musiikkiaihe oli pyörinyt mielessä jo aiemminkin, koska illan vieraat olivat muusikkoja. Niinpä nuottien kanssa pitikin olla tosi tarkkana, tällä kertaa virheet huomattaisiin heti:)


Itsenäisyyspäivän kakku on koottu viiden munan suklaakääretorttupohjasta ja muotoiltu veitsellä kirjan muotoon. Täytteessä on Suomi-henkisesti sinistä ja valkoista: mustikkaa, tomusokeria, Flora Vispiä ja valkosuklaata. Lopputulos tosin ei ollut sinivalkoinen vaan ennemminkin liila. Täytteen idean nappasin täältä. Nuotit on piirretty elintarviketussilla ohueksi kaulitulle ja kakun päällisen kokoiselle sokerimassalevylle. Myös lippu on sokerimassaa ja siniristi on värjätty pastaväreillä. Oli makeaa ja  maistui!


Kakun lisäksi jotain valkoista oli aamulla herätessä myös maassa. Sen verran, että voi kai puhua ensilumesta. Aamulenkkeilijän jälkeensä jättämä jalanjälki ennen kuin autot ehtivät renkaillaan sulattaa pihan hennon valkoisuuden.


Tänään palataankin sitten takaisin arkeen ja tulevan viikonlopun myyjäisten valmistelu alkaa olla loppusuoralla. Lauantaina ja sunnuntaina 10.-11.12. on tarjolla aitoa vanhanajan joulutunnelmaa Espoossa Albergan kartanon holvikellarin joulumyyjäisissä, tervetuloa syömään puuroa ja tekemään löytöjä pukinkonttiin!


14 kommenttia:

  1. Vau mikä kakku! Todella upea!=b

    VastaaPoista
  2. En voi kuin ihastella silmät ymmyrkäisenä kakkuasi.

    VastaaPoista
  3. Onpas upea kakku! Todellinen harvinaisuus! Voi vain kuvitella, kuinka herkullinen!

    VastaaPoista
  4. Sari: Kiitos:) Tuossa oli kyllä yllättävästi näpertämistä.

    Tuulikki: Kyllähän sitä saa hastella:)

    Enkulin käsityöt: Kyllä minäkin ihastelin sitä, joka antoi inspiraation tähän kakkuun. Ja mietin, että saisikohan sitä tuommoisen itse aikaiseksi.

    Ingi: Kakku oli kyllä hyvää, mutta melkoisen makeaa. Joten seuraavalla kerralla ehkä hiukan vähemmän tomusokeria täytteeseen voisi olla hyvä.

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihana kakku! ja varmasti maukas.

    VastaaPoista
  6. Voi jösses miten hieno kakku! Aivan mahtava.

    VastaaPoista
  7. Hanna: Kiitos, tuolla kyllä makeannälkä taltutettiin hetkessä.

    KristiinaS: Kiitos vaan, kaikenlaista sitä tuleekin väsäiltyä, kun ei näin joulunalla mukamas mitään muuta tekemistä ole:)

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköinen kakku ja hienoja joulukortteja ed. postauksessa. :D

    VastaaPoista
  9. Voiko tässä taas silmiään uskoa !
    Kyllä on niin kertakaikkisen upea kakku :D

    VastaaPoista
  10. Kakkua syöneenä ja jossain määrin tähän vaivannäköön "syyllisenä" voin todeta että oli aivan ihanan makuista ja näköistä!

    VastaaPoista
  11. Tosi upea kakku - olet kyllä oikea monitaituri!!
    Mukavia myyjäisiä ja muutenkin kivaa joulukuun viikonloppua :)

    VastaaPoista
  12. Sinipellavainen: Kiitos:)

    Minjaana: Täällä onkin ollut korttitehdas pystyssä ja joulun kortit alkaa olla tehtynä. Kerrankin ajoissa ja osa liikeni vielä myyntiinkin.

    Anneli: Usko vaan, siksi tämä piti ikuistaakin, että uskoo itsekin.

    Katri: Joo, lienet kyllä jossain määrin "syyllinen" mutta täss tapauksessa se on pelkästään positiivinen asia!

    Ellis: Kiitos kiitos, samaa voisin sanoa blogisi perusteella sinustakin. Viimeiset myyjäistavarat on pakattu enkä aio viettää viimeistä yötä tehden paniikissa jotain vaan nyt nukutaan kunnolla ja huomenna hymyillään myyntipöydän takana. Rentouttavaa viikonloppua myös sinne!

    VastaaPoista