sunnuntai 21. elokuuta 2011

Saako olla hihat ilman paitaaPuikot ovat viikonloppuna heiluneet urakalla ja nyt on vihdoin valmiina esiteltäväksi palmikkohihatin, jota täällä jo hiukan vilautin. Tämän kanssa elämä oli kyllä varsinaista vuoristorataa. Malli löytyy Novitalta. Innoissani aloitin tämän aika tarkkaan vuosi takaperin, mutta sen jälkeen yhteiselollemme onkin tapahtunut yhtä ja toista. 


 Ihan ensimmäiseksi ihastuin mallissa noihin reunojen koristepyörylöihin. Sitten tajusin, että pitää tietysti neuloa tuo koko kappale ennen kuin pyörylöiden tekoon on mitään asiaa. Edellisistä palmikoistani oli jonkin verran aikaa, joten niiden kanssa oli ensin vähän totuttelemista. Lanka toimi hyvin, samoin nelosen puikot. Mutta silti joku tökki. Tuntui, että tekele edistyi mahdottoman hitaasti ja niinpä sitten syksyn tullessa työ joutui UFO-laatikkoon muiden tärkeämpien ja ajankohtaisempien projektien tieltä. 


Siellä se sai ollakin sitten heinäkuuuhun ja kesälomaan saakka, jolloin kaivoin hihatinprojektin taas esiin. Alussa oli edessä sama vuoropuhelu palmikoiden kanssa ennen kun päästiin yhteisymmärrykseen, mutta sen jälkeen niitä alkoi muodostua kuin itsestään, työ eteni ja aurinko paistoi.


Ja nyt se on valmis:) Alkukankeuksien kourissa olin sitä mieltä, että toivottavasti kukaan ei vaan keksi haluta tämmöistä etten joudu tekemään toista kappaletta. Loppua kohti työ alkoi tuntumaan yhä mukavammalta ja oli melkein harmi kun päättelin viimeisiä silmukoita, että nytkö se jo loppui. 


Lankana tässä on Novitan Puro Batik, kesän 2010 väri pinkki. Puikkokoko oli 4 ja lankaa kului kolme kokonaista kerää sekä aiemmista töistä jääneiden kerien jämiä noihin koristepyörylöihin. Kaiken kaikkiaan siis hiukan reilu 300g. Koko on jotain S:n ja M:n puolivälistä, sen verran soveltelin ohjeen silmukkamääriä.

Nyt vaan tilaukseen sen verran syksyisempää keliä, että tällä voi lähteä liikkeelle ilman että on saman tien hiki. Valmistumisen riemun myötä siis antoisaa alkavaa viikkoa kaikille ja kiitos kommenteistanne, joita on aina yhtä mukava lukea!

4 kommenttia:

 1. Kaunis :) Ja ihanan värinen!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Olen myös suunnitellut hihattimen kutomista. Näin hihattimesta kalliin desingmallin ja ihastuin ajatukseen.=) Palmikkoneule näyttää hihattimessa kivalta, en vain tiedä osaisinko sellaista tehdä...=D

  VastaaPoista
 3. Nätti ja värikin kohdallaan. :D

  VastaaPoista
 4. Kaunis malli! Juuri nuo pyörylät antavat kivan vivahteensa!

  VastaaPoista