lauantai 5. tammikuuta 2013

Kimaltava alku uudelle vuodelle - Bling-bling start for the new year


Uusi vuosi on alkanut täälläkin. Hurjan kahden päivän työviikon jälkeen voi taas nauttia viikonlopusta ja rauhallisista aamuista ja kyllähän se arki tästä pikkuhiljaa lähtee käyntiin. Kuusi on vielä olohuoneessa, mutta huomisen loppiaisen jälkeen se saa kyllä lähteä suoraan takanaan olevasta ovesta vilvoittelemaan ulos pihalle ja sitä tietä roskiksille. Joulu loppuu, ja jotain muuta tulee tilalle.

Monessa blogissa on esitelty vuoden 2012 satoa ja kerrottu tulevista suunnitelmista. Viime vuonna näihin aikoihin luin silmät pyöreinä ihailtavan tarkkoja langankulutus- ja ostotaulukoita ja innostuin itsekin inventoimaan lankavarastoni. Tosin se homma jäi heti alusta puolitiehen, koska osa langoista oli varastoituna niin hankalaan paikkaan, ettei niihin muka millään päässyt käsiksi. Onpa kätevää, silloinhan ne eivät kulu lainkaan, koska saman logiikan mukaan niihin ei pääse käsiksi silloinkaan kun niitä OIKEASTI tarvittaisiin..


Myös  valmiiden töiden punnitseminen, grammamäärien merkkaaminen ja jokaisen lankaostoskeikan jälkeen saaliin päivittäminen Exceleihin eivät koko vuotta sujuneet ollenkaan suunnitelmien mukaan. Niinpä nyt vuodenvaihteessa en voi kertoa kuinka monta kiloa lankaa olen kuluttanut ja ostanut tai kuinka monta kerää edelleen odottaa varastoissa. Muuton pakkausrumbaan perustuvan näppituntuman mukaan niitä kuitenkin on enemmän kuin tarpeeksi:) Taulukot ja käppyrät ovat mielenkiintoista luettavaa ja niinpä en yhden vuoden epäonnistuneen tilastoinnin perusteella aiokaan antaa tässä asiassa periksi, vaan nyt yritetään uudestaan. Tämän vuoden ensimmäinen käsityö onkin jo valmistunut ja talletettu kirjoihin ja kansiin: tuubihuivi Novitan mustasta Kide-langasta, langankulutus 242 g.


Totuuden nimissä suurin osa tuubista on tehty viime vuoden puolella ja sielläkin ennemmin vuoden alku- kuin loppupuolella. Tein samaisesta langasta silloin myös pari pipoa, mutta huivi jäi keskeneräiseksi ja unohtui kiirellisempien projektien jalkoihin. Tämä valmistui vasta nyt, kun sille löytyi uusi koti. Pipon malli on sovellettu Novitan kevät 2011 -lehden ohjeesta ja tuubikaulurin mallikuvio on soviteltu tämän mukaan.

Tänään paistaa aurinko, ulkona on pikkupakkanen ja koska jokaiseen hyvään uudenvuodenlupaukseen tai -päätökseen kuuluu liikunnan lisääminen, niin taidanpa lähteä pihalle. Muuten vuosi jatkuu niin täällä blogissa kuin muussakin elämässä OutsaPop Trashion -blogin takana häärivän trashionista Outi Pyyn sanoin: "Haluan todistaa, että itse tehty on kaunista, käytännöllistä ja mahdollista."

Reipasta viikonloppua ja vuoden alkua!

**********

First knitted item of the year 2013 is ready: tube neck warmer. Garn I used is Novita Kide, garn with small sequines. Just a little bit bling-bling for the first days of the year:) I have earlier made a woolly hat from the same garn and both of these have now found a new home.

People used to do many promises and decisions when the new year is about to begin. As almost everyone else, I promise to do more sports, and be more systematic with my handicrafts and materials (and everything else). I tried that already last year, but filling all my garns and ready made works to Excels didn't went so well after all.. But I won't become discouraged, now I have a new year to try again.

Before I'll go out and enjoy sunny frost day, there will be a good thought for this day and for the whole year. As the trashionist Outi Pyy from OutsaPop Trashion said, I also want to prove the world, that self made is beautiful, functional and possible.

Have a Happy New Year and cheery weekend!


10 kommenttia:

 1. Minä aloitin lankojen punnitesmisen ihan ensimmäistä kertaa, tosi ilman exceliä. Voi olla, että langan kuluttuksen laskeminen edesauttaa sen kulutusta, tiedä sitten. Toisaalta olen päättänyt myös laskea langan ostamisen määrät, se olisikin hyvä pointti, että vähentäisin ostamista ja kuluttaisin vanhoja varastoja kun niitä kyllä piisaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin aioin suurin suunnitelmin vuosi sitten. Vaan nytpä yritetään uudemman kerran, vähän vähemmän monimutkaisin Excelein.

   Poista
 2. Minäkin olen pari kertaa yrittänyt pitää jonkinlaista kirjanpitoa langoista ja langankulutuksesta ja valmistuneista töistä, mutta ei se ole oikein sujunut. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että ei se ole mitään merkittävää tietoa. Lankaa kuluu neuleeseen sen verran kuin kuluu, lankaa on varastoissani ihan liikaa ja lisää saa kaupasta kun haluaa tai tarvitsee, joten mihin sitä kirjanpitoa tarvitseekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on oikein hyvä pointti, kyllä ne langat kuluu tai on kulumatta ilman tilastointiakin.

   Poista
 3. Kaunista ja kimaltelevaa, malli on on kaunis eikä tuo kimallus ole yliampuvaa, kun sen parina on tuon värinen lanka ja tuollainen malli.

  Minä olen peräti päässyt harkitsemiseen tuon tilastoinnin suhteen, mutta sitten olen pohtinut, että saa jäädä muiden puuhasteluksi, onpahan enemmän aikaa kaikelle muulle hyödylliselle (kuten vaikkapa sohvalla makaamiselle, syvään hengittämiselle tai vaikkapa ikkunasta ulos tuijottamiselle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaapa vaan mihin mun aika meni tilastojen täytön sijasta viime vuonna niiden valmistuneiden käsitöiden lisäksi:)

   Poista
 4. Oi kun ihania! Kaunis kuvio tuossa pipossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näissä mennään aika yksinkertaisilla kuvioilla kun langassa on noita kimalteita. Ja useinhan yksinkertainen on kauneinta.

   Poista
 5. Ihanan bling bling. Mullakin on puikoilla vähän bling blingiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on nita Kide-lankoja kertynyt muutama kerä ja en sitten lopulta kimalteisiin niin ihastunut kuin ostaessani kuvittelin. Siksipä niitä nyt koitan varastoista saada muotoutumaan tuotteiksi.

   Poista