lauantai 29. joulukuuta 2012

Kädet lämpimiksi - Knitted halv gloves


Joulusta on kutakuinkin toivuttu ja nyt on edessä pari odotettua päivää aikaa vaan olla kotona: järjestellä ompeluhuone vihdoin järkevään toimintakuntoon, aloittaa serkun tyttövauvalle nuttu, purkaa viimeiset muuttolaatikot ja viimeistellä pari tilaustyötä. Niin, että mihin se pelkkään "olemiseen" tarkoitettu aika katosikaan, ennen kuin se ehti varsinaisesti alkaakaan..?


Monenlaista hommaa on siis luvassa ennen uutta vuotta ja aika kuluu varmasti. Vanhan ja vähän uudenkin vuoden hommiin kuuluvat mm. kämmekkäät, joita innostuin neulomaan työpaikan joulumyyjäisiin. Nämä kyseiset yksilöt lähtivät vilkkaasti uusiin koteihin ja tilauslistallekin jäi vielä muutamat, jotka saan tehtyä heti uuden vuoden alkajaisiksi.


Vinkin kuviosta ja silmukkamääristä sain täältä ja loput sovelsin omasta päästä kämmekäspari kerrallaan kulloisellekin langalle sopivaksi. Lankoina on käytetty Novitan Isoveljen ja 7 veljeksen vahvuisia lankoja ja kokonaissilmukkamäärä langan paksuudesta riippuen oli 28-34 silmukkaa. Peukaloaukkoa varten päättelin silmukoita mallista riippuen 3-4.


Tämmöiset tarvitsisin itsellenikin työpaikalle, niin pysyy sormet lämpiminä. Jos Joulupukille voi näin vähän myöhässä ja suurimpien kiireiden tauottua esittää vielä yhden toiveen, niin suutarin lapselle pitäisi koittaa saada kengät:)

**********

Christmas time with ham and all other traditional delicacies is coming to an end, but I'm happy to have some holiday stil left. I have planned to organize my handicraft room (there is some moving boxes still unloaded..), I'd like to get on with knitted baby coat (for my cousin's little girl) and there is also some other thisgs to do. And I really would like to just rest at home a little, hopefully  I have time for all of those things!

Before Christmas I made some knitted half gloves to my colleagues. Really nice ones and easy to do and wear. There is 28-34 stitches, depending on the yarn I used. Maybe I should do one pair for myself also, to warm up my hands and fingers at work.

22 kommenttia:

 1. Kauniita kämmeköitä. Eipä ihme että oli kysyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysynnän mukaan noita alunperin rupesin tekemäänkin: työmaalla on remontti ja yhdessä sun toisessa työpiteessä hiukkasen viileää, joten tämmöisille oli oivallinen tilaus.

   Poista
 2. Nättejä kuvioita ja kämmekkäitä on aina niin mukava tehdä, kun valmistuvat niin nopsaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut aiemmin tehnytkään näitä ja todella minutkin yllätti, kuinka nopsaan valmistuivat. Oivallista viime hetken tekemistä siis vaikka lahjaksi, silloin kun ei ole paljon aikaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos:) Kun noissa pääsin vauhtiin, niin tuntui, että malliahan voisi varioida vaikka kuinka. Joten noita on taatusti tulossa lisääkin.

   Poista
 4. Lämpöiset, pitäis kutoa itsellekin. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin puikot heilumaan ja hetken päästä on sormet lämpiminä - sekä neulomisesta että uusien kämmekkäiden ansiosta:)

   Poista
 5. Vallan ihania nämä ja niin käytännöllisiäkin:) Upeaa uutta vuotta toivotellen täältä!

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa jotenkin tutulta nuo suutarin lapsen kengät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös ookin, miten siinä aina käykin niin:)

   Poista
 7. Tosi kauniita kämmekkäitä, mulla taitaa olla jokin violetti kausi, ihastuin välittömästi noihin liloihin. Oikeastaan tuollaisia voisi olla vähän joka värissä, voisi sitten aina asun mukaan vaihtaa :))
  Ja kyllä, täälläkin kolahti nuo suutarin lapsen kengät... ne, mitä siis ei ole!
  Kivaa lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, työlistalla on monenvärisiä:)
   Hyvää viikonloppua myös sinne!

   Poista
 8. Vaikka miten on mukava välillä tehdä kaikenlaisia erikoisuuksia ja monimutkaisia juttuja, kuitenkin usein ne käytännöllisimmät ja tykätyimmät ovat usein hyvin perusmallisia ja kaikessa yksinkertaisuudessaan viehättäviä. Tämäkin malli on hyvin käytännöllinen ja kuitenkin yksinkertaisen palmikkonsa kanssa todella viehättävä. En ihmetele, jos katosivat pikaista vauhtia nämä, tällaisille perusjutuille on aina käyttöä (Ja tosiaan, miten ne aina neulojan omasta kaapista puuttuvatkin...?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa kaapissa olisi tosiaan hyvinkin iso tyhjä tila odottamassa juuri tämmöisiä. Onneksi on uusi vuosi alkamassa ja sen myötä (niin voi ainakin hyvässä uskossa kuvitella) paljon aikaa projekteille. Joista osa toivottavasti täyttää neulojan omiakin kaappeja samalla kun tyhjentää lankavarastoja.

   Poista
 9. Kaunis malli. Hyvää uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista
 10. Kivoja töitä sinulla. Hyvää uutta vuotta ja ensi vuonna tänne tulen taas vierailemaan ja ihanstelemaan mitä ihanimpia töitäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun löysit tänne, tervetuloa uudemmankin kerran:) Ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista
 11. Kaniit kämmekkäät, sopivat kivasti noiden käsineiden kanssa:)
  Mukavaa Alkavaa Uutta Vuotta 2013!

  VastaaPoista
 12. Pitäis kyllä tehdä yhdet tällaiset pianonsoittajakaverille, kun pianisteilla kuulemma aina kädet palelee. :) Minulta löytyy itseltäkin tällaiset samantapaiset, mutta ehkä sen takia, että äiti on tehnyt... Kannattaa siis tehdä jonkun toisen neulojan kanssa kimppa, jotta voitte sitten tehdä toisillenne neulomuksia, joita ei koskaan itselleen ehdi ;)

  VastaaPoista