perjantai 11. tammikuuta 2013

Revontulia huivissa - Northern lights on the shawl


Pakkanen oli tänä aamuna selvästi kireämpi kuin edellisinä päivinä. Eilisen iltapäivälehdistön lööpit huusivat, kuinka lopputalvesta on tulossa superkylmä. Itsekseni mietin, että mikä ihmeen lopputalvi, eihän vanhan kansan ja Kustaa Vilkunan Vuotuisen ajantiedon mukaan olla vielä edes Heikin (19.1.) tai Paavalin (25.1.) päiviä ohitettu. Nehän ne vasta talven selän katkaisevat ja siivittävät kohti kevättä ja sitä sanottua lopputalvea.


Niin tai näin, monenlaista lämmikettä kaivataan vielä pitkään, ennen kuin päivä on pidentynyt enemmän kuin sen puoli tuntia, jonka verra nyt on valoa enemmän kuin vuoden pimeimpänä päivänä. Niinpä puikoilta putosi töihin eräälle kollegalle Revontulihuivi.


Malli ei sen ihmeemmin esittelyjä kaipaa, huivi on tehty Anne M:n ohjeen mukaan hyvinkin revontulien - tai syksyn ruskan - värisestä vironvillasta. Tämä on neljäs tällä mallilla tekemäni huivi, taidan lukeutua niihin, jotka auttamattomasti ovat jääneet tuohon koukkuun.Koukuista puheen ollen, törmäsin Aavan tekemään löytöön, joka on ihan pakko nostaa tähän mukaan. Mikäli nimittäin olet ihastellut mallia, mutta käteesi sopii paremmin koukku kuin puikot, on tästä tehty versio myös virkkuukoukulle. Kurkatkaapa miltä näyttää Crovontuli!

**********

Today it has been quite freezing outside. It's not even middle winter yet, if you want to belive in what old people used to say. However, we still have quite many winter days and frost left and that's why you'll need something to warm you up.

This shawl is one of the best ways to keep frost away, its' Revontuli shawl / Northern lights and done to one of my colleagues at work. I already have three of this kind for myself:)

By the way, if you prefer crocheting instead of knitting, there is also Revontuli pattern for crocheters available in Ravelry. See how Crovontuli looks like!

19 kommenttia:

 1. Ihanat värit tuossa huivissa! Se on muuten kummallista, miten sitä voikin jäädä johonkin malliin "koukkuun".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit meni kyllä tosi nätisti. Ja sopivat uudelle omistajalleen täydellisesti. Tuo koukussa oleminen on kyllä jännä juttu. Jääkö sitä koukkuun johonkin malliin siksi, että niin moni muukin on kokenut saman kohtalon? Vai siksi, että mallissa vaan yksinkertaisesti on joku juju, jonka takia se koukuttaa, niin minut kuin monet muutkin?

   Poista
 2. Kaunis tuli huivistasi :) Minä vielä pähkäilen tulevan Crovontuleni värimaailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät sopivat värit, innolla odotan valmiin huivin näkemistä! Kun luulen, että omallla kohdallani tämä syntyy helpommin puikoilla kuin koukulla, vaikka molemmat käsissä pysyykin.

   Poista
 3. Kaunis tuo on, ei voi muuta sanoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Siinä lämmittävät sekä värit että materiaali.

   Poista
 4. Kaunis huivi. Niin lämpimän värinenkin. Kuin takkatuli. :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä silmä lepää..todella kaunis. Mulla taitaa olla samansävyistä vironvillaa tallessa. Ohje on mitä kivoin tehdä...taidan olla kanssa vähän koukussa. Kattoo nyt jos vaikka..

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Nämä värit tekevät kyllä huivin nimelle oikeutta.

   Poista
 7. Eipä ihme, että olet koukussa näihin Revontuliin. Malli on hieno ja nämä värit ovat uskomattoman kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen jo kerintäapua seuraavaan vyyhtiin:) Olen tehnyt nuita jo sen verran, että vaikka en mallia ulkoa muistakaan, niin se on sopivan aivotonta telkkutekemistä.

   Poista
 8. Tähän malliin kyllä sopii vironvilla paremmin kuin hyvin. Hieno huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin. Mitään muuta en vironvillasta oikeastaan ole tehnytkään, kun en ole keksinyt mihin se yhtä hyvin sopisi.

   Poista
 9. Kyllä on taas komia, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 10. Ihana tulee revontulesta!
  Ja tässä on kyllä niin herkulliset värit.
  Mulla on kanssa juuri tuota lankasävyä vironvillaa odottamassa, josko se joku päivä näkee päivänvalon juuri revontulihuivina. Ja kyllähän se on tehtävä kun tää sun on niin kaunis!

  VastaaPoista