tiistai 15. tammikuuta 2013

Vauvan mekossa seikkailevat isoäidinneliöt - Granny square baby dress


Serkun tytön nimenantojuhlaa vietettiin loppiaisena. Tytön tulo oli tiedossa jo aiemmin, joten marraskuun Tarton reissusta mukaan oli tarttunut muutama kerä villaista vauvalankaa, tarkoituksena tehdä jotain pientä, söpöä ja vaaleanpunaista tulevalle tyttövauvalle. Toisin kuitenkin kävi.


Vaaleanpunainen villaihanuus palautui suunnittelupöydältä bumerangina takaisin ja vaihtui pirteän keväisen väriseen puuvillamekkoon. Tämä kaikki tapahtui sen jälkeen, kun sankaritar oli lähestynyt joulukortilla, jossa hän pötkötteli vihreänsävyisen isoäidinneliöpeiton päällä. Alitajunta laski yhteen yksi ynnä yksi ja tuloksena oli, että kyseessä ei ole kovin vaaleanpunainen neiti. Niinpä suunnitelmat muutettiin uutta mielikuvaa vastaavaksi, on niistä monenväristen lankojen suuresta varastosta aina aika ajoin hyötyäkin:)


Isoäidinneliöiden pääväreiksi valikoituivat raikkaat vihreä ja turkoosi. Mukana on myös pinkki tyttöväri ja kokonaisuutta rauhoittamassa hiukan beigeä.  Mekkoon otin mallia ja silmukkamäärät Novitan kesä 2012 -lehdessä olleesta neulotusta mekosta (joka löytyy toteutettuna mm. täältä), mutta lopputuos on kyllä vallan omannäköinen.


Mekko on pääosin neulottu. lankana Novitan Tennessee. Helma ja kädentiet on virkattu, pyöreäkulmaiset kaulukset neulottu. Värikkäät langat ovat Karnaluksista kotiutettua puuvillalankaa. Puikot ja koukut siis ovat olleet ahkerassa käytössä ja samalla taisi käydä jonkunasteinen koukuttuminen isoäidinneliöihin. Niitä nähdään täällä varmasti jossain muodossa jatkossakin, sillä eiväthän ne vielä ole menneet pois muodista?

**********

My cousin's daughter got her name on Epiphany day 6.1.2013. I had planned to do something pink for a little baby girl, but this dress is not so pink after all. I wanted to combine some refreshing colours and granny squares and this is the result.

Pattern is from Novita magazine summer 2012, but I adapted the modell quite a lot. Here you can see how the original pattern looks like. Mine is quite different. But there is a small piece of pink anyway:)

18 kommenttia:

 1. Voi miten on kiva ja kauniit värit:)

  VastaaPoista
 2. Tuohan on kerrassaan hurmaava.

  VastaaPoista
 3. Isoäidin neliöistä saa kyllä vaikka mitä aikaiseksi :O Kiva mekko!

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis ja varmasti mieluisa saajalleen. Ihanasti olet hyödyntänyt noita isoäidinneliöitä ja toistanut samoja sävyjä hihansuissa ja kauluksessa :) Viehättävä, pirteä ja kuitenkin kovin kaunis, vaikkei nyt se perinteinen vaaleanpunainen ollutkaan.

  Meidänkään tyttö ei ole pinkki neiti, jotenkin itse olen vaaleanpunaista vierastanut. Sukulaiset eivät kaikki tahdo vain tätä uskoa, saan välillä jotakin pinkkejä glitterhöpsötyksiä paketissa neidille :/ Itse tykkäisin kaikenlaisista iloisista väreistä ja neiti on vielä omalta väritykseltään isänsä kaltainen, voimakkaat värit (kuten kirkas punainen, vihreä tai turkoosi) saavat koko lapsen hehkumaan. On niin ihana, ettei kaiken tarvitse olla enää vaaleanpunainen-vaaleansininen jaoteltua, jos se ei niin iske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöille on kiva tehdä vaaleanpunaisia juttuja - mutta ihan yhtä kiva on tehdä minkä tahansa muunkin värisiä ihanuuksia. Onneksi punainen väri pelkästään ei ole enää se, joka määrittää tytön.

   Poista
 5. Soman mekon sommittelit vauvelille, ihan harmittaa, että itse tyydyin perusmalliin.

  VastaaPoista
 6. Täällä jo malttamattomana odotellaan koska tuota pääsee käyttämään :)

  VastaaPoista
 7. Oi että, kyllä on hyvän näköinen ♥

  VastaaPoista
 8. Onpas söpö, kivasti yhdistetty virkkausta ja neulontaa!

  VastaaPoista
 9. Ihana! Tuosta heräsi kyllä into tehdä jotain pientä söpöstystä, vaikkei saajaakaan ole tiedossa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisenhan voi aina tehdä varastoon:) Minäkin suunnittelen jo toisen vastaavanlaisen tekoa johonkin saumaan, veljen tytölle joka syntyi viikko sitten.

   Poista