lauantai 25. helmikuuta 2012

Kolme laukkua yksistä farkuista


Nyt on valtakunnassa taas uusi sketsihahmo, ja ja ja. Ja suuren juhlan tuntua on ilmassa muutenkin, koska tämä on blogin 150:s teksti. Ja onpa myös kolme uutta farkkulaukkua, joiden raaka-aineina ovat yhdet lasten 104 senttiset farkut ja vähän vaaleaa sävyä toisten farkkujen lahkeesta.


Tästä kaikki alkoi. Tein kummitytölle joululahjaksi tämän laukun. Perheen kaksi muuta nuorta neitiä halusivat myös farkkulaukut, joten suurempien naisten keskinäisten kinasteluiden välttämiseksi tuli pyyntö kahdesta lisälaukusta. Tällaiset niistä sitten tuli.


Toinen laukku on tehty farkkujen yläosasta. Puntit on katkaistu, haarasaumaa avattu vetoketjuhalkioon asti ja pohja muotoiltu uudestaan hiukan pussimaiseksi. Laukussa on vaaleanpunainen vuori ja sisällä kaksi taskua. Ratkoin vyötärökaitaleen irti, tasoitin yläreunan ja kiinnitin vuorin samalla, kun ompelin vyötärökaitaleen takaisin.


Laukussa on paljon kivoja tyttömäisen vaaleanpunaisia ja sydämellisiä yksityiskohtia.Toiseen laukkuun nappasin teemaksi farkkujen lahkeissa olleet sydäntikkaukset. Koska tikkaukset olivat hiukan kuluneita, siksakkasin olemassaolevan tikkauksen päälle uuden samanlaisen. Yhdistelin laukkuun kangasta tummien ja vaaleiden farkkujen lahkeista ja tikkasin koristeeksi sydänteemaa täydentämään vielä lisää sydämiä.Lahkeessa ollutta sydäntikkausta jatkoin omilla tikkauksilla laukun ympäri. Olkahihnaan on myös tikattu sydämiä. Ompelukoneen koristeompeleet ovat kivoja olemassa vaikka juuri tämmöisiä tarkoituksia varten.


Naisten erikoisala mielensäpahoittaminen olisi tässäkin varmaan tullut kyseeseen, mikäli joku tyttötriosta olisi jäänyt kokonaan ilman pakettia. Kyllä minäkin haluan kun tuo toinenkin saa!  Tuo tuntuu toimivan yhtä hyvin pienillä kuin isommillakin tytöillä, joten jos kummitytön siskot saivat nämä laukut, niin kummitytölle tein sinne joululahjaksi menneeseen laukkuun pienen kukkaron. Sydänteema toistuu myös tässä, kun oikein vauhtiin pääsin. Koristeena on taannoiselta Tallinnan-reissulta mukaan tarttunut sydännappi.


Hirrrrveen sydämellistä viikonloppua siis, Leena Heffnerin os. Herppeenluoman tahtiin!

9 kommenttia:

 1. Tosi kauniita. Kyllä kelpaa käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuulemma saman tien pääsivät käyttöön:)

   Poista
 2. Nättejä farkkulaukkuja. Sydäntikkaukset ovat varmasti neitokaisten mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen yhdistettynä johonkin sydänjuttuihin tuntuu olevan aika pettämätön yhdistelmä pienille tytöille. Tässä otettiin varman päälle.

   Poista
 3. Tehokasta farkkujen hyötykäyttöä. Hienot laukut!

  VastaaPoista
 4. Kyllä yksistä farkuistakin riittää moneksi :D Ihania sydämiä <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos sydämellisistä kommenteista! Yllättävän riittoisat ne farkut olivat. Eikä kyllä paljon jäänyt hukkapaloja:)

  VastaaPoista