sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pieni farkkulaukku


Minulla on iso sininen Ikean muovikassillinen vanhoja käytöstä poistettuja tai kirppareilta mukaan tarttuneita farkkuja. Olen siirrellyt kassia aika monta kertaa varastosta tänne siälle ja taas takaisin. Täällä sisälläkin kassi on seilannut milloin missäkin, aina siellä missä se on ollut vähiten tiellä.. Jotain sen sisällöstä on sentään valmistunutkin, tässä ensiesittelyssä pieni farkkulaukku.


Alkutilanne oli tämä. Kirpputorilta 50 sentillä ostetut, hiukan polvesta rikkinäiset pienten tyttöjen farkut, koko noin 90-100 cm. Söpöt kirjontakoristeet inspiroivat laukun tekoon ja vähän prinsessatyylinen laukku nästä sitten syntyi.


Katkaisin puntit sopivalta korkeudelta ja purin haarasauman. Ompelin etukappaleen tasoksi lisäten haarasaumaan kangaskiilan puntista. Etutaskut toimivat taskuina ja etukappaleen koriste jäi kauniisti näkyviin.


Toisessa puntissa oli harmittavasti pari pientä likaläiskää, joten leikkasin puntin alaosan kuvasta pari kukkaympyrää ja aplikoin ne juuri läiskien päälle. Puntin perhoskuva kun kokonaisuudessaan osoittautui lähemmässä kriittisessä tarkastelussa sen verran kuluneeksi, että se ei päässyt kassiin kokonaisena mukaan lainkaan.


Kassin takakappale on koottu takakappaleen kaarrokkeesta ja vyötärökaitaleesta sekä punteista leikatuista paloista. Takakaarrokkeen alapuolinen osa oli sen verran kulunut, että takakappaletta ei sellaisenaan voinut käyttää. Tuon osan koristeet sai kuitenkin pelastettua, joten ne on aplikoitu koristeeksi takakappaleen keskelle.


Kantohihnan takapuoli ja vuori ovat vaaleanpunaista puuvillakangasta. Laukku suljetaan parilla nepparilla. Tämä lähtee paikallisen käsityöyhdistyksen juhlamyyntinäyttelyyn (Kauppakeskus Heikintorin yläkerta 19.-20.11.2011, Espoo) ja sieltä toivottavasti jonkun pienemmän tai isomman prinsessan matkaan.

10 kommenttia:

 1. Sievä! Sinulle olis tunnustus blogissani, käy nappaamassa jos haluat =)

  VastaaPoista
 2. Kiva kassi !
  Mulla on hyvin samanlainen jo toissa kesänä sen tein :))

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno.

  Työkaverilla on kanssa farkuista tehty käsilaukku ja että jaksan olla siitä kateellinen :), oma ompelutaito käsittää suoran sauman ompelua :D.

  VastaaPoista
 4. olipa hauska tavata;) sulla on mitä ihastuttavin blogi ja täältä löytyy vaikka minkälaista kivaa...

  VastaaPoista
 5. Kokox: Tuhannet kiitokset tunnustuksesta, sellainen lämmittää aina mieltä! Tämä yksilö tuntuikin aika haasteelliselta, pitää tosiaan laittaa harmaat aivosolut töihin:)

  Anneli: No niinpä näkyy olevan samanoloinen laukku, kävin kurkkaamassa:)

  Neferi: Itsellä myös kulkee päivittäin töissä vähän isompi farkkulaukku kuin näissä kuvissa oleva. Sinne saa mukavasti mahtumaan bussikäsityön ja eväät ja muut tarpeelliset vermeet. Laukkuja olen askaroinut oikein urakalla joulumyyjäisiin, joten tervetuloa tekemään farkkulaukkuhankintoja, jos satut olemaan 19.-20.11. tai 10.-11.12. Espoon suunnalla.

  Intsu: Kiitos. Noita on mukava tehdä, kun jokainen laukku on aina erilainen ja niissä voi vapaasti hyödyntää melkein mitä vain mieleen tulevia ideoita.

  Maija: Onpa tosiaan mukavaa, että käsityöyhdistyksestä löytyy muitakin innokkaita blogin pitäjiä ja kiva tietää edes jostakin blogista, kuka sen takana häärii. Törmätään siis jatkossa yhdistyksen asioiden lisäksi näillä foorumeilla!

  VastaaPoista
 6. Kiva idea,ja hienokin vielä tuli. :)
  ps.Sinulle on tulossa tässä lähipäivinä isokokosta kirjettä Kustin matkassa... :D

  VastaaPoista
 7. No pääsinpä ihan just kotiin ja löysin pakettikortin eteisen lattialta:) Joten perille on tullut postiin, nyt vaan pitää saada se sieltä haettua. Postin pitäisi olla kahdeksaan saakka auki, joten jahka tästä iltapäivämuodollisuuksista selviän, niin viiletän hakemaan sen viivana.

  VastaaPoista
 8. kerro mulleki joku vinkki sellateen farkkulaukun tuunaamiseen!!!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet lasten farkut on käteviä, niistä saa helpoimmalla laukun vain sillä että katkaisee puntit ja ompelee tästä aukosta syntyneen laukun pohjan kiinni. Vyötärönauha toimii laukun suuna ja taskutkin on valmiin oikeissa paikoissa sekä etu- että takapuolella:) Olkahihnan voi ommella punttien kankaasta tai voi käyttää vaikka vanhaa vyötä, jos sellainen sattuu olemaan saatavilla. Onnea farkkukokeiluihin!

   Poista