lauantai 8. lokakuuta 2011

Prinsessakakkua ompelukoneella


Tänään aamu näyttää harmaalta kun katsoo taivasta. Ja keltaiselta kun katsoo pihapuita. Niinpä tarvitaan vähän vaaleanpunaista, pitsiä, tylliä ja ruusuja, niin saadaan aikaan sopivasti värikäs ja makoisa päivä.


 Ompelukonditoriaan tehtiin tilaus prinsessamekoista viisivuotiaille tytöille. Lähtötilanne oli tämä. Kangaslaatikosta löytyi valmiina pala valkoista satiinia sekä vaaleanpunaista hopeapainatuksin koristeltua tylliä, joka oli tarttunut mukaan jostakin Eurokankaan alelaarista. Lisäksi oli pakka vaaleanpunaista joustosamettia Jyskin alennushyllystä ja kun Kaivarin Kanuunassa törmäsin kahteen valkoiseen pitsihameeseen á 2e, olivat prinsessamekkoihin tarvittavat ainekset kasassa.


 Otin esille kaikki aineet. Mittasin ne huolella. Ensin sekoitin keskenään valkoisen satiinin ja lisäsin päälle vaaleanpunaista tyllivaahtoa. Sen jälkeen kuorrutin kokonaisuuden vaaleanpunaisella joustosametilla ja koristelin koko komeuden ruusuilla ja nauhoilla. Ja voilà, prinsessamekot ovat valmiit.

Herkullista viikonloppua itse kullekin ja tervetuloa mukaan uudet lukijat!

9 kommenttia:

 1. Varmasti ovat tytöt tyytyväisiä ja iloisia, kun saavat noin hienot prinsessamekot.

  VastaaPoista
 2. Namimekkoja onkin ompelukonditoria tuottanut :)

  VastaaPoista
 3. Laura: Kyllä kuulemma ovat mekot olleet hyvässä käytössä. Pienillä tytöillä ei kai voi koskaan olla liikaa prinsessamekkoja:)

  Auli: Kyllä nuo omalla tavallaan ovat tosi herkullisia ja namupaloja. Ja kun aineetkin löytyivät suurimmaksi osaksi omista kaapeista, niin varsin mainiota viikonloppupuuhaa.

  VastaaPoista
 4. Wau, herkullisia tosiaan! Kelpais hyvin meidänkin rinsessoille!

  VastaaPoista
 5. Oi , oi miten uepita ja herkullisen näköisiä. Olet sinä kyllä mestariompelija :)

  VastaaPoista
 6. Wau!Oot sie kyllä taitava käsistäs,ei voi muuta sanoa.Osaispa ittekki yhtä monipuolisesti... :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kyllähän sitä kaikenlaista tulee ompelukoneella värkkäiltyä. Lopputuloksen onnistumisesta ei läheskään aina voi olla 100 % varma, mutta sellaista asiaa ei kai olekaan, mitä en voisi yrittää tehdä:)

  VastaaPoista