torstai 26. tammikuuta 2012

Jonkun toinen Revontulihuivi


Ensimmäinen Revontulihuivini näkyy valmistuneen lokakuussa. Ja vaikka silloin oli suuret suunnitelmat seuraavan huivin puikoille hyppäämisestä, niin väliin on ängennyt yhtä toista ja muutama viikko sitten vasta sain toisen huivin puikoille. Tässä mentiin sitten tuosta ensimmäisestä harjoituskappaleesta poiketen jo kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Eli ohje tietysti Ullasta ja langaksi vironvillaa, joka viriteltiin puikoille 5.5.


Noh. Lopputuloksesta tuli aika suuri. Viimeksi olin näköjään haikaillut suuremman kääriytymishuivin perään ja sellainen tämä nimenomaan nyt on. Sitä saa mitä tilaa:) Pitää varmaan vielä harjoitella se kolmaskin kappale ennen kuin voi sanoa olevansa edes jonkun tason huivintekijä, kun tuntuu että tässä oli hiukan liian suuret puikot. Tai sitten mulla on vaan löysä käsiala. Mikä ei kyllä ihan heti kuulosta tutulta, kun muistelen ala-asteen käsitöissä tekemiäni lapasia, jotka hädintuskin sai kiskottua käsiin, jos sormet olivat jotenkin päällikkäin:)


Mutta ei se mitään, iso huivi lämmittää mukavasti talvitakin päällä ja siitä riittää sekä kaulaan että hartioille. Lisäksi tuo punainen väri on aivan ihana ja heti kun vyyhtiin tartuin, oli ajatuksena tehdä siitä jotain itselle. Tämä on ollut jo yhden päivän käytössäkin ja hyvin toimii. Eli kyllä piristyy, kun vaan näkeekin tuon värin:)


Olen monesti ihmetellyt, että kun näitä Revontulia loistaa täällä blogimaailmassa toinen toistaan kauneimmissa väreissä, niin en ole nähnyt tämmöistä huivia elävässä elämässä muuta kuin yhden ihmisen harteilla! En oikein jaksa uskoa että nämä olisivat kaappien täytteeksikään päätyneet. Tai sitten ne kaikki Revontulten tekijät olette ja näytte muualla kuin pääkaupunkiseudun joukkoliikennevälineissä, joissa minulla useimmiten on aikaa huomata kanssamatkustajien päällä matkustavia mielenkiintoisia vaatteita tai asusteita.


No tämä ainakin lähtee sinne liikennevälineisiin taas heti huomenna ja piristävää punaista tarvitaankin, koska edessä on viikonlopun työrupeama messuilla.


24 kommenttia:

  1. todella kaunis huivi. eipä oo täälläkään näkynyt perämeren rannalla ainuttakaan... kauniita ovat, mutta ensimmäistäkään en (vielä) ole tehnyt, ehkä siksi kun on noita nelijalkaisia ystäviä ja niiden kanssa ulkoillessa ei oikein isot huivit toimi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo on tosiaan lämmin, mutta ei ihan kaikissa toimissa kovin kätevä juurikin siksi että on iso. Niinpä on hyvä syy tehdä monenkokoisia:)

      Poista
  2. Onpa kaunis huivi! Blogissani muuten odottelee haaste (tai no, julkaisin oman vastaukseni jo pari päivää sitten, mutta unohdin laittaa haasteen eteenpäin :D)
    http://boccabuona.blogspot.com/2012/01/kympin-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Kävinkin itse asiassa jo kurkkimassa heti silloin kun olit omia vastauksiasi kirjoitellut, joten käynpä nappaamassa haasteen ja palailen astioille täällä lähipäivinä.

      Poista
  3. Upeanvärinen Revontuli, mulla tämä malli odottelee vielä ensimmäistä kertaansa todo-listalla :)

    VastaaPoista
  4. Upea huivi! Itse olen tainnut tehdä samasta väristä, mutta kyllä on heti muka erinäköinen kun väri menee eri kohdalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta. Kaikki uniikkeja yksilöitä siis:)

      Poista
  5. Upealta näyttää. Minä harjoittelen nyt niitä salomoninsolmuja. Kovin on hidasta minulle.

    VastaaPoista
  6. Tosi nätti väriä myöten ♥.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Itse tykkään myös. Leppoisaa viikonloppua sinne myös!

      Poista
  7. Minusta tämä on ihana juuri sellaisena, isona. Ja siinä on näyttävyyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin se varmaan on, kun silmä tuohon tottuu. Kovasti tuolle ainakin on nyt heti tilausta, kun viikonlopuksi on tulossa reilusti pakkasta.

      Poista
  8. Hieno on huivisi ! Ihana väri, varmasti piristää päivää ! Mutta hihh.. kyllä niin monella on nuo kokemukset mitä kerroit.. lapsena tehneesi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä:) Kuinkakohan monta epäsuhtaista ensimmäistä lapasparia mahtaakaan Suomesta löytyä, kun ei niitä välttämättä raaski purkaa tai heittää poiskaan..

      Poista
  9. Ihanan lämpimän näköinen huivi, näillä säillä tulee kyllä tarpeeseen. t. sny joka pysyy sisällä, kun pakkaset paukkuu yli 30 asteessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuolla tarkenee, olen jo muutaman päivän testaillut ja hyvin toimii:) Täällä tosin on vain puolet noista teidän pakkaslukemista..

      Poista
  10. Voih, kun minäkin saisin itselleni tehtyä tuon huivin. Miten voi olla niin kova pää, että ei ymmärrä ohjetta. Pitänee etsiä "revontulihuivi idiootille" ohjeet netistä. ;)

    VastaaPoista
  11. kiinnostaisi tietää, mikä tämän huivin lanka ja väri? Itsellä on tilattuna lankaa, joka voisi olla tuota samaa väriä. Tai jopa toivon, että olisi, koska tuo sinun tekemäsi on niin kaunis väriltään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanka on Tallinnan Sadamarketista ostettua Aade Lõngin vironvillaa. Väristä en valitettavasti osaa sanoa muuta kuin mitä kuvasta näkyy, muistaakseni vyötteessä ei ollut tuolle värille tarkempaa nimeä numeroa. Todella kaunis väri tuo on minustakin, joten ei muuta kuin huivintekoon sielläkin:) Olen nähnyt samansävyisistä huiveista kuvia täällä netissä ja vaikka lanka olisi samaa, tulee niistä aina hiukan erinäköisiä riippuen siitä, minkävärisestä kohdasta vyyhti alkaa ja mikä väri on menossa kun huivi päätellään.

      Poista
    2. äh, eipä ollut samaa väriä tuo tilaamani :( . Mutta on minulla muita ihania värejä ja tänään ensimmäinen revontuli valmistuneekin :) . Se on vaan kun jonkun värin saa päähänsä, niin sitä pitäisi silloin saada :D

      Poista