torstai 12. tammikuuta 2012

Helmiponcho


Huomenna on mukava päivä, koska on perjantai ja tiedossa on viikonloppu ilman täyteen tungettua ohjelmaa. Viime sunnuntaikin oli varsin kiva päivä, koska silloin sain valmiiksi kaksi työtä, joista molemmat olivat olleet työn alla jo pitempään. Toinen niistä on edellisen postauksen onteloneulekaulahuivi, ja toinen näkyy tässä.


 Tämä poncho oli tilaustyö eräälle kollegalle. Malli ja lanka ovat samoja kuin täällä, mutta toiveissa oli lyhyempi versio. Siinäpä olikin sitten miettimistä, että mikä olisi oikea silmukkaluku, koska valmis vaate venyy päällä aika tavalla johtuen isosta puikkokoosta. Tätä lähdin tekemään 6,5 numeron puikoilla ja silmukoita oli yhteenä 44, reilusti vähemmän kuin edellisessä kappaleessa. Monet kerrat neulomisen aikana ponchokappale näytti siltä, että se menee purkuun koska on ihan liian kapea. Sovitusnuken päälle kokeilin puolivalmista kaitaletta minkä toisessa päässä vielä roikkui puikko ja yritin venytellä sitä vastaamaan normaalia käyttöä. Lopulta tulin siihen tulokseen, että purkuhommiin ei ainakaan suinpäin tarvitse ryhtyä ja tein suorakaiteen valmiiksi.

Lopputulos näyttääkin varsin sopivaiselta, paljon enemmän alkuperäisen mallin näköiseltä kuin ensimmäinen tällä mallilla tehty poncho. Mustaa Gjestalin Perle -lankaa tähän meni yhteensä 4 kerää eli 100g. Olkapään hopeakukat apinoivat myöskin edeltäjiään. 

Tuolla langalla on ollut kovasti kysyntää ja varaston kasvattamisen toivossa käväisin myös Oulunkylän Lankamaailman alennusmyynnissä alkuviikosta. Viime vuonna kun löysin nämä kerät sieltä tuntuvalla alennuksella, mutta nyt ei löytynyt näitä eikä ihme kyllä juuri paljon mitään muutakaan. Lankakaupassakin voi siis asioida ilman, että sieltä tulee kahden ison muovikassin kanssa ulos:) No eipä ole hätää, kotona kyllä riittää lankoja siitä huolimatta ja uusia töitä on jo puikoilla ja melkein valmiita päättelyvaiheessa, joten lankatarinat jatkuvat tulevaisuudessakin.


8 kommenttia:

 1. Tämä onkin chic, näyttää keveältä ja tyylikkäältä.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Hieno! Mielisin itsellenikin =)

  VastaaPoista
 3. Kyllä, tämä on tosellä kevyt ja valuva ja mukavasti pientä kimalletta joukossa. Samaa lankaa olisi valkoisenakin, miltä mahtaisi näyttää siitä toteutettuna sama malli?

  VastaaPoista
 4. Voi miten tyylikkään kaunis. Ja tuo kukka, se kruunaa kaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopealankakukka on tosiaan kuin koru. Niitä voisi tehdä ihan irrallisinakin niin että laittaa hakaneulan tai rintakoruneulan taakse.

   Poista