torstai 18. huhtikuuta 2013

Pikku Myyn punainen mekko - Red dress for Little Myy


Veljelle syntyi Pikku Myy. Ja sillä tyypillähän on aina punainen mekko, joten ristiäislahjan, Arabian Muumi-astioiden kaveriksi syntyi tämä ihanuus.Ostin jokin aika sitten kirpparilta joulunpunaisen pellavahameen, tarkoituksena hajottaa se ja käyttää kangas yhteen "punaiseen projektiin". No, tässä kävi niin kuin monessa muussakin, että kangas osoittautui kovasti sopivaksi johonkin muuhun kuin mihin se oli alunperin tarkoitettu. Joten tuo mainittu punainen projekti odottaa edelleen toteutumistaan ja mahdolliseti uutta kangastakin, mutta mekko on jo uuden omistajansa vaatekaapissa. Jos Pikku Myyllä sellaista huonekalua ylipäätään on olemassa:)Muffinssikangas on peräisin samalta viime marraskuiselta kädentaitomessureissulta, kuin edellisen jutunkin kangas. Mekon kaava on mukailtu Suuresta Käsityölehdestä ja koko on noin 70 cm. Pienten vaatteiden teko on kyllä varsin hauskaa, kun niihin riittää melkein minkälainen pikkupala vaan kangasta, valmista tulee nopeasti ja jotenkin tämmöiset lähes miniatyyrit ei voi olla muuta kuin aika söpösiä ilmestyksiä.


Lopussa vielä kolmen kopla. Tuo valkoinen mekko on äitin löytö alennusmyynnistä. Minulle se kulkeutui, jotta matkaisi edelleen kummitytölleni. Mekko oli hautautuneena ja unohtuneena varastoon niin kauan, että kummityttö kasvoi siitä ulos, joten nyt se toimittaa koristeen ja sisustuksen virkaa ompeluhuoneessa. Kaikelle siis yleensä löytyy ennemmin tai myöhemmin jotain käyttöä, oli kyseessä sitten materiaali, hajotettavaksi hankittu vaate tai ihan sellaisenaan käytettäväksi tarkoitettu vaate:) Ja tänään muuten löysin SPR:n Kontista taas yhden aivan ihanan, hajotettavaksi ja vain ja ainoastaan kankaan takia ostamani jutun. Joten kiertokulku jatkuu.

**********
My little brother and his common-law wife got a sweet little girl, Little Myy, on January. This dress is a part of christening present and it's red, because Little Myy always has a red dress:) Red fabric has been taken from a red linen skirt, which I bought some time ago from flea market. I was going to do something totally different of that fabric but now it ended up to a little girls dress with muffins. Njam!

6 kommenttia:

 1. Ihana! Välillä, kun näkee tällaisia ihanuuksia, niin alkaa tosissaan harmittamaan, että omat tytöt ovat jo niin isoja (nuorin 14 v), ettei heitä voi pukea mihinkään näin söpöön enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiähän ne kyllä kasvaa. No, kohta on sitten isojen tyttöjen ihanuuksien vuoro vanhojenpäivänpukujen ym. muodossa.

   Poista
 2. Aivan ihana mekko. Kelpaa Pikku-Myyn opetella ensiaskeleita tämä mekko päällä, kun se aika koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivottavasti vaan mahtuu päälle vielä siinä vaiheessa:) Kesäksi tuota vähän tähtäsin, eli että silloin neiti olisi noin 70 cm kokoinen.

   Poista