tiistai 9. huhtikuuta 2013

Agricolan päivän kynäilyä ja kyhäilyä - Recycled jeans pencil case


Suomen kielen ja Agricolan päivän kunniaksi pukataanpas tänne yksi pääsiäisenä uuden kodin löytänyt kynäilijän lahjus: syksyllä koulun aloittava serkun tyttö sai farkuista ja nappilaatikon aarteista yhdistellyn penaalin. Kynille on siis ainakin paikka, toivottavasti myös kirjoitustaito tarttuu matkaan nopeasti, ellei ole jo.


Ihailen Hääräämön kekseliäitä, erittäin siististi ja käytännöllisesti toteutettuja ja hauskasti ideoituja kierrätystuotteita. Täältä nappasin idean tähänkin penaaliin. Sivulla on myös havainnollinen ja selkeä ompeluohje, joten mitäpä sitä tähän turhaan toistamaan. Kasvaa vaan virheiden mahdollisuus matkalla:)


Tänään on suomen kielen mietiskelyn ja runsaan harjoittamisen lisäksi tehty vähän kesälomauunnitelmia ja shoppailtu Ikeassa. Kummastakin tulee varmasti lisää juttua aikanaan. Äsken oli juuri uutisissa puhe siitä, onko tekstinkäsittelohjelmien kielentarkistusohjelmista mihinkään. Pitääpä lukaista tämä teksti oikein tuplasti läpi, ettei ainakaan olisi virheitä. Virheetöntä tiistai-iltaa siis!

**********

I made a pencil case from recycled jeans to a little girl as a birthday present. It's always usefull to have something to put your pens and pencils in, especially when you will start school next autumn. The pattern with DIY-pictures in Finnish here.

That's a really appropriate day for presenting something related to writing, because today in Finland we spend a special day for Finnish language. The day has been nominated after the clergyman  Mikael Agricola, who is called the father of Finnish written language.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos vaan itsellesi mallivinkistäja kehut ovat täysin ansaittuja:)

   Poista
 2. Vauts, hyvän näköinen ja hienosti ommeltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkutarkka perfektionisti saa minussa hyvin helposti aina vallan, kun tekeillä on jotain tämmöistä:)

   Poista
 3. Tosi kaunis penaali. Nuo napit ovat piste iin päälle. Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva penaali. Hyvä on koululaisen koulutie aloittaa tuollaisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilavaa penaalia tarvii kyllä aina, näin jo koulunpenkin jättäneenäkin. Voiko näitä olla koskaan liikaa?

   Poista
 5. Sinulla on kyllä nämä ompeluhommat hallussa mainiosti. Tämäkin on taas niin siistin, viimeistellyn ja muutenkin kokonaisuutena harkitun näköinen. Tykkään hurjasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis:) Idea näihin tulee melkein aina vasta tehdessä koristelun ja muiden yksityiskohtien suhteen. Niin kävi tässäkin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos:) Just tänään kauppareissulla törmäsin uuteen farkkukirjaan Suomalaisessa kirjakaupassa. Ja se taitaa päätyä meille, kun uusia ideoita on aina kiva saada tällä rintamalla.

   Poista
 7. Kiva, kun jätit viestiä blogiini. Pistin sinunkin blogisi itselleni seurantaan. Ihanan penaalin olet tehnyt, sain tästä itsellekin idean, että josko uskaltautuisin ompelemaan eskariin menevälle kummitytölle penaalin synttärilahjaksi. :)

  VastaaPoista