tiistai 5. kesäkuuta 2012

Baby-Converset / Baby Converse Shoes


Nyt tulee jotain tosi söpöä. Pienet asiat, vauvojen neuleet yms. ovat yleensä tosi suloisia ja niinpä menetin täysin sydämeni tälle Converse-tossujen vauvaversiolle, kun ensimmäisen kerran näin sellaiset täällä. Samaisesta paikasta löytyy muuten monta muutakin hauskaa maailmalta bongattua ideaa, joten kannattaa käydä kurkkimassa. Harmittelin silloin, että eipä ole nyt juuri noin pieniä jalkoja missään lähimailla, joten ihailun asteelle jäivät sillä kertaa.


Passiivista ihailua jatkuikin siihen saakka, kunnes kevään Salainen Neuleystävä -kierros tarjosi oivan syyn kaivaa koukku ja ohje esiin. Väriksi valikoitui kevään ja SNY:n värimieltymyksistä tehdyn salapoliisityön seurauksena vaalea vihreä. Lankaa näihin ei paljon uponnut, ja kun sopivansärisiä lankoja löytyi varastosta niin valmista tuli äkkiä. Kevään SNY-kierroksella lähettelin paketteja Ixulle, joten nämä tossut tassuttelivat  sinne viimeisessä toukokuun paketissa.


Alkuperäinen ohje oli portugalinkielinen, mutta varustettu onneksi selkeillä kuvilla. Kun innostuksissani lopulta maltoin vieritellä sivun ihan alas asti, löytyi sieltä myös englanninkielinen käännös. Samoihin aikoihin törmäsin vastaavantyyppiseen suomenkieliseen ohjeeseen täällä ja niinpä tämmöiseen lopputulokseen pääsin noista kahdesta yhdessä soveltamalla ja hiukan muuttelemalla. Kuvat auttoivat alkuun enemmän kuin tuhat minkäänkielistä sanaa, joten rohkeasti vaan koukku käteen:)


 Nuo virkatut Converse-jäljitelmät eivät kylä ole lajissaan ainoat, sen verran tuntuivat tutuilta niitä ensimäistä kertaa ihaillessani. Kuten muodissa muutenkin on tapana, tietyt asiat ja ilmiöt, tyylit ja materiaalit tulevat ja menevät. Ja tulevat taas uudestaan. Koristossut, kuten niitä silloin kutsuttiin, olivat kova sana, kun olin yläkouluiässä. Itse en muista koskaan omistaneeni oikeita sellaisia. Joten yritin parantaa tilannetta virkkaamalla:)


Suuressä Käsityölehdessä oli joskus 1990-luvun alkuvuosina malli aikuisten kokoisiin koristossun näköisiin, -värisiin ja -mallisiin villasukkiin ja yritin virkata sellaisia siskolle joululahjaksi. Erityisesti on mieleen jäänyt se, kuinka erästä ohjeen kinkkistä kohtaa selviteltiin koulun käsityönopettajaa myöten, mutta lopultakaan ei selvinnyt, miten se kyseinen kohta olisi pitänyt tehdä. Niinpä ohjeitten soveltamiselle ja oman pään mukaan tekemiselle oli kysyntää jo tuolloin. Ja sukista ainakin oman mieleni ja muistini mukaan (ellei nyt aika kovin pahasti kultaa muistoja..?) tuli ihan esikuviensa näköiset. Olivatko ne sitä sitten oikeasti ja mahtavatko enää olla tallessa, siihen ehkä sen lahjuksen vastaanottanut sisko osaisi kertoa vastauksen.


                                              **************************************

Warning, there is something really cute to see. Or what do you say about these Baby Converse Shoes? I found the original pattern here. This and the other one written in Finnish helped me a lot to do these pair of minishoes. The colour is as light green as Finnish early spring and little birchleaves outside my window.

19 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä ylivetosöpöt!

  VastaaPoista
 2. En ole mikään Converse-fani, mutta näitä babyversioita ei voi vastustaa. Ihanat!!!

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä vaan on todella ihanat ja niin kauniin värisetkin vielä.

  VastaaPoista
 4. On kyllä somat! Itselläni on tuo portugalinkielinen ohje hiukan muokattuna koukulla parhaillaan kengännauhoja vaille valmiina :) Täytyy käydä kurkkimassa noita muitakin ohjeita :)

  VastaaPoista
 5. Ei oo todellista miten ihanat!!! Kiitos ideasta ja ohjeista!

  VastaaPoista
 6. No aika ihqut! Pitäneeköhän kokeilla suvun uudelle tulokkaalle... :D

  VastaaPoista
 7. Minuun eivät koskaan Converset ole iskeneet millään tasolla, mutta kamoon, kun ne tekee miniversiona, ne ovat heti tuhat kertaa alkuperäisiä hienommat :) Nämä ovatkin kaikkinensa aika lailla suloiset tossukkaat.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista! Kyllä näiden kohdalla söpöysvaroitus tosiaan lienee paikallaan:)

  VastaaPoista
 9. No kyllä on hienot! Mulla ei kyllä oikein mitään muistikuvaa ole tällaisista koristossu-villasukista, pitäisiköhän vähän ruveta kaivelemaan.. Mutta saletisti ne ovat kyllä olleet mahtavat ja uskottavat! T. Sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni ne olivat mustat.. Tai siis mustavalkoiset. Ellei nyt ihan ole harmaaseen aineeseen tullut liikaa rappeutumia. Joten kaivele vaan, eihän meillä koskaan heitetä villasukkia pois joten ovat varmaan olemassa jossain..

   Poista
 10. Aivan ihanat! Pitkään olen tahtonut virkata uudelle tulokkaallemme tälläiset, mutta olen huono tekemään ulkomaankielisistä ohjeista :s Löytyisikö mistään suomenkielistä ohjetta? Jaksaisiko kukaan tehdä sellaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo suomenkilinen ohje johon on linkki tekstissä, onkin näköjään mennyt salasanan taakse, joten en pääse siihen enää käsiksi. Pikaisella googlauksella en löytänyt muuta suomenkielistä. Toivottavasti onnistut kuvien perusteella tekemään omannäköisesi Converset!

   Poista
 11. oi että miten ihanat ! maksaisin ties mitä moisista söpöyksistä ! tekisitkö maksua vastaan? ;) -k-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä söpöt:) Voin tehdäkin. Laittele sähköpostia aarnilintu@gmail.com, niin katotaan minkä kokoiset ja väriset jne. haluaisit.

   Poista
 12. Ihana koristossumalli.Aloinkin heti virkkaamaan.Kiitos kaunis mallista!
  Terv.Margit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että innostuit! Kuvan perusteella nuo on suht simppeli virkata, joten ei muuta kuin koukku suihkimaan:)

   Poista