maanantai 28. marraskuuta 2011

Toiset lähtee, toiset jää


Hautajaiset eivät yleensä ole koskaan kovin mukavia tilaisuuksia. Siitäkään huolimatta, että siellä lähes varmasti näkee niitä tuttuja ja sukulaisia, joita ei pitkään aikaan ole tavannut. Kun ei ole ehtinyt tai päässyt paikalle, kun on pitänyt olla töissä, niin usein on ollut jotain muuta. Kuolema pysäyttää kiireisemmänkin ja kutsuu jäljelle jääneet yhteen. Hautajaiset voivat olla tunnelmalliset, ne voivat olla lämminhenkiset ja usein ne ovat myös varsin tunteelliset. Mukavia ne eivät siltikään ole, vaikka nuo adjektiivit periaatteessa ovatkin positiivisia.

Jotakin noista tunnelmista on luvassa vielä ennen joulua. Suruviesi iäkkään sukulaisen poismenosta saavutti kesken pikkujouluvaatteen metsästyksen, ja sen hetkisten asioiden tärkeysjärjestys heitti kerralla kuperkeikkaa.

Liekö ollut etiäinen kuiskuttelemassa, kun korttiaskartelijan pajasta syntyi tällainen osanottokortti. Tämä kortti on tehty ennen tietoa sukulaisen poismenosta. Harvoin näitä tulee tehtyä, mutta nyt se löysi paikkansa ja tarkoituksensa saman tien.

7 kommenttia:

 1. Kaunis kortti. Itsellä ei ole oikeastaan kokemusta läheisen ihmisen hautajaisista, mutta toki olen hautajaisissa muuten ollut ja onhan niissä aina oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Kaunis teksti kortissa ja postauksessa myös!

  VastaaPoista
 2. Eeva: Onneksi ei niitä omalle kohdallekaan ole kovin usein sattunut. Siksi tämä nyt pistikin miettimään, kun edellisistä on sen verran aikaa.

  VastaaPoista
 3. Kauniisti olet tekstannut hienoon korttiin. Voimia ja iloa joulun odotukseen monenlaisten tunnelmien keskelle!

  VastaaPoista
 4. Kauniin kortin olet tehnyt :) Tällaiset hetket aina pysäyttää...

  VastaaPoista
 5. Hautajaiset ovat mielestäni ihmisen viimeinen kaunis juhla ja minulle on jäänyt kaunis muisto kummankin vanhempani hautajaisista. Hieno kortti, kuin enne tulevasta... Hyvää viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kaunis osanottokortti. Ihmisen kuolema pysähdyttää, vaikka viestiä on jo osannut odottaa. Kortin samoma on hyvin lohdullinen. Enkelin mukaan on lähtenyt vanha ja ehkä hyvinkin sairas läheinen.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kauniista kommenteistanne. Elämä osaa välillä pysäyttää, mutta kyllä se myös jatkuu.

  VastaaPoista