maanantai 21. marraskuuta 2011

Kierrätystä ja vapaapäivän viettoa


Täällä vietetään vapaapäivää superkiireisen viikonlopun jälkeen ja aamulla sai nukkua vähän pitempään. Tuntuu kyllä, että kun unelle antaa pari lisätuntia niin se mieluusti ottaisi niitä vieläkin enemmän, sen verran unisilta silmät tuntuu vieläkin.


Viikonlopun myyjäisrumbasta on selvitty ehjin nahoin ja hiukan vähemmän oli kotiinpäin kuskattavaa kuin myyjäispaikalle mennessä. Hyvä niin. Varsinkin näitä korvakoruja meni kaupaksi mukavasti. Esillepanoa pähkäsin pitkään ja lopulta päädyn hyödyntämään säästämiani lankakerän sisusrullia. Töpöttelin rullat ulkopuolelta valkoisella askartelumaalilla "lumisen" näköisiksi ja päällekkäin pinottujen rullien reunoihin oli näppärä ripustaa myytävät korut esille. Sitä mukaa kuin koruja meni kaupaksi, nappasin tyhjät rullat pois ja näin teline oli aina täyden näköinen.

Tämä vapaapäivä oli tarkoitus pyhittää eräälle toiselle projektille, villakangastakkien ompelulle hyvän ystävän 5-vuotiaille kaksostytöille. Mutta koska ihminen (ainakin minä) aina yliarvioi oman ehtimisensä suhteessa käytettävissä olevaan aikaan ja sortuu tekemään kaikkea muuta kuin mitä on etukäteen suunnitellut, niin lienee oikeammin sanoa, että koitan piirtää takkien kaavat tänään ja leikata kankaat. Ompelu jääköön sitten tuonnemmaksi.

Olen nimittäin luvannut leipoa töihin huomiseksi kakun erään ison projektin päättymisen kunniaksi. Aamupäivä kuluikin selaillessa kaikenlaisia reseptejä ja koristeluideoita ja sitten lähdinkin ex tempore käymään Espoon Confetissa. Tiesin kyllä, että kyseinen kauppa on kakkuleipurin paratiisi, mutta koskaan aiemmin en ollut sinne itse eksynyt. Nyt tuli käytyä ja tuloksen näette sitten huomenna:)


Samassa pihassa sattui olemaan Fida lähetystori, joten kun kerran siellä päin olin, kävin kurkkaamassa myös Fidan tarjonnan. Sieltä tarttui mukaan mm. aivan ihana printtikangas, josta löytyy kivoja kuvioita koristeeksi vaikka mihin. Samaten tulin sieltä ulos pari rullaa kohokuviotapetteja kainalossa. Tapetit ovat tosi monikäyttöisiä askartelussa ja opiskeluaikana akavarellimaalauskurssilla ollessani opin myös, että kun tapetin kääntää nurin päin, saa siitä oivallisen akvarellipaperin! Tuota kikkaa köyhä opiskelija käytti monet monituiset kerrat. Tällä kertaa ajattelin kokeilla tapeteista mm. tämmöisiä:


Olen monesti ihaillut pahvista tai tukevasta paperista taiteltuja rasioita, joihin on helppo sujauttaa pieniä lahjoja. Töistä olin tuonut yhden vanhan näyttelyjulisteen kotiin siinä tarkoituksessa, että siinähän on mainiota materiaalia tämmöisiin rasioihin. Tuloksena oli tukevia ja siistejä lahjarasioita, joita tein  ajatuksella, että myyjäisissä korvakorujen ostajille olisi antaa kiva rasia, mikäli korut menevät lahjaksi. Näitä ajattelin kokeilla myös tuosta tapetista. Rasian taittelukaan ei ollut ollenkaan niin hankalaa kuin olin jostain syystä luullut, selkeä video-ohje löytyy täältä.

Rattoisasti on siis tämä vapaapäivä kulunut, vaikkei olekaan tullut tehtyä ihan niitä asioita joita olin alunperin ajatellut. Iltapäivällä on tiedossa vielä kasvohoito kosmetologilla piiiitkästä aikaa, voiko sitä enää rentuttavampaa olla:) Hyvää alkanutta viikkoa teille itse kullekin!

6 kommenttia:

 1. Kylläpä kuulostaa mukavalta vapaapäiväohjelmalta :)

  VastaaPoista
 2. Rasiat näyttävät oikein hyviltä ja tuo korujen esillepanoidis on siis mahtava...

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että sinullakin meni myyjäistapahtuma mukavasti. Paljon energiaa menee mutta myös tulee tuolliaisten tapahtumien mukana. Ja se samanhenkisten ihmisten tapaaminen... se taitaa olla yksi näiden juttujen suola :)
  Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että sait myytyä :) Vaikka en kyllä ihmettele sitä, onhan tekemäsi jutut ihan huippuihania <3

  VastaaPoista
 5. Mari: Vapaapäivä tuli kyllä tosiaankin tarpeeseen. Nyt jaksaa taas!

  Neferi: Rasioista tuli tosi kauniita, kun paperi oli tukevaa. Tapettirasiat vielä odottavat tekijäänsä. Mukavaa viikkoa sinullekin!

  Ellis: Joo, noissa aina tutustuu uusiin ihmisiin ja tapaa takuuvarmasti samalla aaltopituudella olevia. Joten kyllä se kaiken sen roudaamisen, pakkaamisen, purkamisen, hinnoittelun ym. touhun väärtti on. Rentouttavaa viikkoa myös sinne messujen jälkimaininkeihin!

  Lila: Kyllähän sinne enmmänkin olisi väkeä mahtunut. Mutta nyttenpä ei ole sitten ihan niin mahdoton hässäkkä seuraaviin myyjäisiin, kun yhtä ja toista on jo valmiina. Seuraavaksi Espoon seudun käsityöyhdistyksen perinteiset joulumyyjäiset Albergan kartanossa 10.-11.12.

  VastaaPoista
 6. Kauniita farkkupusseja olet taas tehnyt ja korviksiakin. Hyvä juttu, että kauppa kävi :D

  VastaaPoista