sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Sunnuntaiaamun herkutteluhetki


Kaunis aurinkoinen aamu, edessä mukillinen kahvia ja vastaleivottu minttusuklaakorvapuusti. Kirkonkellojen vaimea ääni kuuluu ulkoa ja puissa ei liikahda lehtikään. On tyyni ja kuulas ilma. On sunnuntai.


Eikös sitä pyhän kunniaksi voi vähän herkutella:) Etsiessäni arkiruokaresepteihin vaihtelua Pirkan sivuilla törmäsin tähän minttusuklaapuustien ohjeeseen. Ajattelin silloin, että tuota pitää kylä heti sopivan tilaisuuden tullen kokeilla, vaikutti niin herkulliselta. Ja sitä se olikin! Eli varoitus, näiden pullien syöminen ei ehkä jää yhteen... Kenellä jauhopeukalo alkaa näistä syyhytä, niin suosittelen lämpimästi!


Ja ohje, joka on siis napattu tuolta Pirkan reseptikirjastosta, menee näin:

Minttusuklaapuustit

Taikina
5 dl         maitoa
50 g        hiivaa
1,5 dl      sokeria
1              kananmuna
1 rkl        kardemummaa
1,5 tl       suolaa
150 g      voita tai leivontamargariinia
12-14 dl vehnäjauhoja

Täyte: 1 ps (150 g) Marianne crush -karamellirouhetta
Voiteluun: kananmunaa
Koristeeksi: raesokeria

Valmista pullataikina vehnäjauhopakkauksen ohjeen mukaan.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 50 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

Ripottele levylle puolet karamellirouheesta.

Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 12 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.

Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla pullien koosta riippuen 10-12 minuuttia.


Voipi olla, että myöskään näiden leipominen ei jää tähän yhteen kertaan. Marianne-rouhe toi mukavan raikkaan suklaan maun pulliin ja oikeastaan nämä olivat jopa helpompia tehdä kun tavalliset korvapuustit, koska ei tarvinnut rasvan ja sokerin kanssa touhuta enää taikinalevyn käärimisvaiheessa. Suklaa suli ihanasti uunissa, joten pullat eivät olleet ollenkaan kuivia, vaikka rasvaa olikin vähemmän. Terveellisempiäkin siis vielä kaikenlisäksi, koska suklaassahan sitä rasvaa tietenkään ei ole juuri lainkaan:D


Näiden voimalla kelpaa nyt neuloa sekä noita sukkia että Revontuli-huivia, joka alkaa jopa näyttää vähitelleen jo ihan huivilta. Rauhallista ja makoisaa sunnuntaita!

8 kommenttia:

  1. Mun vatsa huutaa lämmintä pullaa! Ihanan herkun näköistä!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Onneksi olin juuri pistellyt menemään omenapiirakkaa, mutta kyllä näyttävät puustit silti herkullisilta :).

    Mukavaa aurinkosunnuntaita.

    VastaaPoista
  4. Kyllä on todella herkullisen näköistä. Ja tuo täyte..... minulla nousee ihan vesi kielelle. Ja melkein tunnen tuoreen pullan tuoksun :)

    VastaaPoista
  5. Laitoin sen enkelin sisään pullon jonka vuorasin muovipussilla. Ja vielä täytteeksi vanua. Oli ihan sopiva, kun oli kuivunut ja kovettunut :)

    VastaaPoista
  6. Oijoi!Näyttääpä herkullisilta noi pullat.Pitääpä ittekki joskus kokeilla laittaa tota marianne rouhetta pullien väliin.Tähän asti meillä käytetty eniten kääretortun välissä kera kerman. :)
    Olihan mulla ihan asiaakin.Onkos sulla mielessä mitään mitä haluisit kokeilla ja jolla ehkä voisin sinua ilahduttaa? :) Lankaa,apuvälinettä,langan värjääminen tms.

    VastaaPoista
  7. Tuore pulla ja lasillinen kylmää maitoa, se on kyllä aikas herkullinen yhdistelmä! Tätä mintturaeversiota kyllä kannattaa kokeilla, vaikka tämän ei oe tarkoitus olla sen enempää Pirkan kuin Marianne-rouheenkaan mainos.

    Sny: olen mietiskellyt tuota kysymystäsi pari päivää ja yksi asia mikä minua kovasti kiinnostaisi opetella, on sukkien neulominen kärjestä. Aiheesta on ilmestynyt hiljattain joku kirja, kun taisin siihen Suuressa Käsityölehdessä törmätä. Myöskin kahden sukan neulominen yhtäaikaa olisi kiva oppia. Siihen tarvitaan vissiin pyöröpuikkoja, joita onkin monenlaisia, mutta muista välineistä tai ohjeesta ei oikein ole käsitystä. Oliskohan noissa aluksi jotain ideaa:)

    VastaaPoista
  8. Hmm...kyllähän tuossa oli vinkkiä kerrakseen.Ja heitänpä näin sivumennen,että ullassa on hyvä ohje siihen miten tehdään sukka kärjestä alottaen.Itte opiskelin asian sieltä ja niin vaan opin sen. :)

    VastaaPoista