tiistai 11. lokakuuta 2011

Maailma tarvitsee jotain lämmintä


Hrrr. Syksy on saapunut. Ei epäilystäkään, ainakin jos uskoo tämän päivän keltaisen lehdistön lööppeihin ankarasta talvesta tai yritti eilisessä vaakasuorassa vesisateessa  ja ties mistä suunnista puhaltavassa tuulessa selviytyä jotenkuten kuivana.


Tarvitaan siis jotain lämmintä ja pörröistä. Kyllä nyt kelpaa nallekaverusten köllötellä koreat huivit kaulassa. Kirpparilta löytyneet viisi kerää Lagartija-merkkistä pörrölankaa kävivät taistoon kylmyyttä vastaan yhdessä numeron 8 puikkojen kanssa ja tuloksena syntyi 250 grammasta lankaa kaksi huivia. Simppeli huivi tarvitsee vain 20 silmukkaa puikolle  ja niillä pistellään menemään verkkoneulosta niin kauan kuin lankaa riittää tai huivi on halutun mittainen.


Jos huivi ei lämmitäkään tarpeeksi tällaista vähän isompaa palelijaa, niin sitten otetaan avuksi isompi ja paksumpi peitto. Nalleherran takana taustalla on itse kehrätystä lampaanvillasta kangaspuissa kudottu torkkupeitto, jonka lämmössä on niin mukava  istuskella ja kirjoitella tätä juttua sekä kurkkia teidän blogeihinne. Kiitokset tämän illan lämpimistä varpaista kuuluvatkin ja äidinisänäidille, joka on kehrännyt peiton langat ja kummitädille, joka on peiton kutonut.6 kommenttia:

 1. Minulla alkaa käydä kateeksi noita nallukoita. Niillä näyttää olevan huivin sisässä tosi lokoisat oltavat.

  VastaaPoista
 2. Söpö!
  Onko lähettämäni kirje muuten tullut perille? :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sny, on se tullut:) Ja löytyi paketista juuri ne puikkokoot, joita mulla ei sukkapuikoista vielä löydykään. Olen myös itse viime vuosina oppinut tykkäämään noista puisista puikoista ja olen puikkovarastoani pikkuhiljaa siihen suuntaan uusinut.

  VastaaPoista
 4. Kiva että kirje löysi perille.Ja vielä hienompaa on että nyt ei tullut useita "päällekkäisiä" kokoja.Jei! :D Itte kans tykkään nuista bambusista,ovat vaan niin paljon kivempia ku metalliset/muoviset.

  VastaaPoista
 5. Ihailen tässä kuviasi ja hienoa, että villahuopakin on päässyt kuvaan, se on suuri kunnia kutojallekin. Hyvää jatkoa blogillesi.
  Eila

  VastaaPoista