perjantai 21. lokakuuta 2011

Sisustuksen syyspäivitys


Kesäsisustus on täällä tällainen: turkoosia, tummansinistä, ruskeaa ja valkoista. Samoissa sävyissä valmistui myös poncho, joka saa värinsä Dropsin Fabelista. Hapsuja vaille valmiina poncho odotti mallinuken päällä viikonloppuaamun auringossa, joka siivilöityi hauskasti kaihdinten välistä. Tuo voisi olla ihan mukavan näköinen ilman hapsujakin. Ja oli kyllä mukava istuskella sängyllä ja katsella auringon leikkiä vastakkaisella seinällä.


Tähän sellaiset piti kumminkin laittaa ja siihen puuhaan menee aikaa vajaa tunti. Sinä aikana aurinko oli ehtinyt muuttaa suuntaansa sen verran, että hapsukuva ei olekaan enää niin aurinkoinen eikä raidallinen. Syksy muistutteleekin itsestään joka suunnasta.


Ulkona on saanut ihastella syksyn värejä jo hyvän aikaa. Kun tässä katselen omaa kotivaahteraani ikkunan edessä, näyttää siltä, että värit ovat pudonneet puusta maahan. Niinpä kun pakkasin tuon ponchon hapsuineen laatikkoon odottamaan joulumyyjäisiä, pakkasin myös sisustuksen turkoosit värit odottamaan ensi kevättä. Syksyvärit näyttävät täällä tältä.


Ruskea saa jatkoaikaa kesästä, rinnalle tuli poltettua oranssia ja tummaa punaista. Nurinkurisesti tässä asunnossa pitää kesäaikaan olla paksut ja tummat verhot, jotta aamuauringon saa jäämään niiden taakse tarvittaessa. Talvella taas kaipaa vaaleampia sävyjä ka kevyempää kangasta, joten nyt verhot ovat pellavanväriset.

Tyynyt ovat kaikki omatekoisia. Jossakin vaiheessa minulla oli tilkkutyökausi ja  niitä löytyi sitten mm. tyynyistä. Tällä hetkellä olen tykästynyt mielummin pääosin yksivärisiin tyynyihin, joissa tekstuuri tuo ilmettä kankaan pintaan. Myös jalkojen alle saapui syksy, sillä kesän vaalea pyöreä bukleematto vaihtui ruskeansävyiseen nukkamattoon. Aah sitä tunnetta, kun aamulla lämpimästä sängystä noustessa saa laskea jalat upottavan pehmeälle matolle. Joten ei muuta kuin nukkumaan ja tuota aamun varvastelua odottelemaan:)

7 kommenttia:

 1. Ihana huivi. Kyllä minä sitten rakastan turkoosia! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti tuo huivi.

  Väreillä saa ihan erilaista tunnelmaa samaan tilaan...

  VastaaPoista
 3. Kaunis,kaunis poncho! Tosiaan ison muutoksen saa väreillä sisustukseen...

  VastaaPoista
 4. Sinisävyt viilentävät kesällä ja puna-keltaisetsävyt lämmittävät talven tullen. Tai onkohan sisustuksen lämpimät värit vastakohta talven kylmälle valolle. Kesällä valo on lämmin, joten sisällä voi olla viileitä värejä. Kaunis poncho, samoin kuin aikaisempi Revontuli-huivi.

  VastaaPoista
 5. Enkulin käsityöt: Turkoosi on yksi omistakin lempiväreistäni ehdottomasti. Rentouttavaa viikonloppua sinullekin!

  Neferi: Väreillä saa kyllä uskomattomasti muutettua saman tilan tunnelmaa. Ja tyynynpäälisten ja verhojen vaihtaminen käy kätevästi missä tahansa asunnossa, ku ei tarvitse maalisuti kädessä ruveta touhuamaan (lue: asun vuokralla).

  Sirpa: tuntuu, että sitä kaipaa sen verran vaihtelua kun koko ajan yhdessä huoneessa pyörii, että pitää aina välillä vaihdella värejä (lue: se em. vuokra-asunto on yksiö).

  Tuulikki: Juuri noinhan se on. Kuumana kesäpäivänä auringon lämpimien sävyjen jälkeen sitä on mielellää viileiden värien ympäröimänä sisällä. Talvella taas väreistä tuntuu tulevan kummasti lämpöä.

  VastaaPoista
 6. Upea tuo turkoosi poncho !

  Ja wautsi, miten ihania nuo tyynyjen sävyt.
  Kyllä tuo pirteyttä ja vaihtelua huoneeseen :)

  VastaaPoista
 7. Anneli: Poncho on yksi omistakin suosikeistani, vaikka onkin lähdössä joulumyyjäisiin.

  Noiden tyynyjen keskellä usein istuskelen päivitteleässä blogia ja lukemassa muiden blogien ihanuuksia.

  VastaaPoista