keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Rosé-poncho merellisissä väreissä

Viime aikoina on folkloristilla Kalevala ollut ahkerammassa käytössä kuin koskaan aikaisemmin. Nimittäin se on juuri sopivan kokoinen ponchojen hapsujen mittaamiseen:) Joten tämmöinen valmistui juuri ennen Lontoon reissua, saapa nähdä minkälaisia ideoita sieltä matkaan tarttuu.


Ponchoja olen innostunut tekemään oikein urakalla, nyt valmistui ensimmäisen rosé-tekniikalla tehdyn ponchon siivittämänä toinen samanmoinen. Ja kolmaskin on jo tilauksessa, joten näitä nähdään täällä jatkossakin.

Ensimmäisessä ponchossa oli kukkalaitteen isommalla kehällä tehtyjä kukkia, tässä tulevan omistajan toivomuksesta pienempiä. Ennen silitystä, reunan virkkaamista ja hapsuja tekele näytti pelottavasti lapsen ponchon kokoiselta, mutta silittäminen kummasti auttoi asiaa ja ihan naisten kokoinenhan tästä tuli.


Kukat on tehty turkoosista Novitan Tico tico -langasta  ja kehystetty Vikingin mustalla Vilma-langalla (75 % villaa, 25 % polyamidia). Tico tico antaa vaatteelle kauniin vaihtelevan ilmeen liukuvärjäyksensä ansiosta. Kukkiin olisi varmaan riittänyt yksi 100 gramman kerä, mutta jouduin hakemaan kaupasta toisenkin. Liukuvärjättyjen lankojen ongelmana kun saattaa olla, että kaikki kerässä mukana olevat värit eivät olekaan tarkoitukseen tai mieltymyksiin sopivia. Niin kävi tässäkin kun halusin kukkiin turkoosin eri sävyt mutta en mukana olleita tummaa tai kirkasta vihreää. Vilmalla pärjättiin yhdellä 100 gramman kerällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti