Saunatyyny kuuluu niihin esineisiin, joiden minkäänlaiseen tarpeellisuuteen, mukavuuteen tai järkevyyteen en uskonut ennen kuin itse tulin kokeilleeksi. Ja jäin koukkuun. Jopa siinä määrin, että nyt olen alkanut tehdä niitä itse, suomalaisen koivumetsän inspiroimana.
Aah, mikään ei ole rentouttavampaa kuin lempeissä löylyissä nojaileminen saunan seinään, tyyny niskan ja hartioiden takana seinää pehmentämässä, saunajuoma kädessä. Olen aina tykännyt koivuista, niiden elävästä ja ilmeikkäästä rungosta ja raikkaasta vihreän, valkoisen ja mustan väriliitosta. Tosin rungon näennäinen yksinkertaisuus luo myös melkoisen haasteen mahdollisimman aidonnäköiselle ja luonnolliselle toteutukselle.
Näissä tyynyissä koivun rungon rosoisuus ja epäsymmetrisyys tulee mielestäni hyvin esille. Oikean vaikutelman löytämiseksi olen tehnyt melkoisen monenlaisia kokeiluja, joten itselläni on siis lukuisia harjoitusversioita niskan takana aina saunapäivisin.. Valkoiset rungot on painettu peittävällä kangasvärillä kalvosabluunan läpi ja päälle on vapaalla kädellä ja eri kokoisten pensselien ja tikkujen avustuksella maalattu yksilölliset runkokuviot. Vaalean tyynyn koko on 40x23 cm, vihreä on hiukan pienempi, 37x20 cm. Vihreän tyynyn materiaali on ohutta pellavakangasta, vaalea tyyny on uutta elämää elävä mummon käyttämätön, nykynukkujalle aivan liian lyhyt pellavalakana. Sisältä löytyy säkkituolin sisuksinakin käytettyjä styroxpalloja noin 3 l/tyyny. Niitä myyvät ainakin Etolat.
Hyvä idea tuo pellavalakanan kierrätys uuteen tarkoitukseen.Täytyypä mennä itsekin kaivelemaan kaappeja.
VastaaPoistaPesin muuten pesukoneessa sen saunatyynyn ja hyvin tuli kuivaksi. Johanna
VastaaPoistaOnpa kauniita saunatyynyjä. Itse en ole vielä sellaista kokeillut, mutta ehkä jonakin iltana vielä :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, sekä tekemistä että käyttöä! Tämä toimii hyvin ilman saunaakin, kevyenä se on helppo ottaa vaikka matkalle tai autoon mukaan torkkutyynyksi. Eikä haittaa pieni kastuminenkaan.
VastaaPoista