torstai 11. marraskuuta 2010

Joulunpunaisesti lämmittävä huiviPunainen ja pörröinen Novitan Rose Mohair -lanka houkutteli tekemään ilmavan salomoninsolmuhuivin, joka mustan takin päällä näyttää kauniilta. Ja marraskuun pimeissä illoissa lämmittää mukavasti hartioilla tai kaulalle kietaistuna ja vie ajatukset jo jouluun.


Käsityöllisen ajatukset ovat olleet jouluisissa tuotteissa jo jokusen aikaa muutenkin tässä syksyllä, kun olen tehnyt kaikenlaista työpaikan henkilökunnan joulumyyjäisiin. Itse asiassa tämäkin huivi on tulossa noihin myyjäisiin myyntiin. Sen tekeminen tosin oli sen verran joutuisaa ja punaista lankaakin oli varastossa useampi kerä, niin että lentokoneessa työmatkalla ehdin koukuta kaksi huivia lähes valmiiksi. Toisen niistä otin saman tien omaan käyttöön ja hyvin lämpimästi on toiminut.

Virkkuukoukut kun ovat tunnetusti niin vaaralliseksi luokiteltuja aseita että niitä ei saa ottaa mukaan lentokoneeseen, joten tätä varten piti hankkia bambuinen koukku. Se olikin ensimmäinen laatuaan omissa hyppysissäni ja hyvin tuntui toimivan.

Huivin kaunis kukkakuvio muodostuu virkkuukoukulla tehtävistä salomoninsolmuista. Kuvio on erittäin helppo ja etenee joutuisasti, tarvittaessa avuksi löytyvät erittäin hyvät ja selkeät kuvalliset ohjeet esimerkiksi Tiitsalta.

Salomoninsolmuja voi tehdä monenlaisista langoista, tämä huivi on tehty yhteistyössä Novitan Rose Mohair -langan kanssa. Lankaa kului varsinaiseen huiviin yllättävän vähän eli 1 kerä, 50 grammaa. Hpsuihin taas saa kulumaan yllättävän paljon lankaa, tähän huiviin sitä kului hiukan vajaa puolikas kerää. Kahdella kerällä saakin aikaan varsin reilun kokoisen huivin ja pitkät hapsut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti