tiistai 17. marraskuuta 2015

Suuri Käsityö 11-12/2015


Vuoden viimeinen Suuri Käsityö -lehti jouluideoineen tupsahti postilaatikkoon viime viikolla. Lehden kaikkia malleja pääset katsomaan tästä.


Jouluun on hyvä alkaa valmistautua leipomalla ja silloinhan tarvitaan katseenkestävää esiliinaa.  Piparinleivontapuuhissa jauhot pöllyävät ja kaunis esiliina on ilo ottaa esille. Itsestä tosin tuntuu, että essut ovat aivan liian aliarvostettuja keittiötekstiilejä hyötyynsä nähden.Lunta ja pakkasta on saatu odotella ainakin täällä etelässä. Jos valkean joulun sijasta uhkaa vihreä joulu, niin ainakin korviin saa heilumaan näppärät lumiukot käden käänteessä, jos varastoista löytyy ohutta nyöriä, korukoukut ja muutama puuhelmi.


Pikkujoulukausi on aivan ovella ja niihin kekkereihinhän on aina mukava saada jotain uutta päälle pantavaa. Tässä muutama aikuiseen makuun sopiva helposti surautettava malli, jotka ehtivät hyvin vielä valmiiksi esimerkiksi viikonlopun juhliin.Myös lapsille löytyy lehdestä paljon tarjontaa, niin isommille kuin sitten ihan vauvoillekin. Tytön ja pojan juhlatamineet koulun joulujuhlaa tai aaton odotusta varten saavat inspiraatiota menneistä vuosikymmenistä. Joulupukin pussiin on puolestaan mukava kääräistä jumpsuit jos toinenkin, koska näissä rennoissa asuissa sujuvat leppoisan joulunpyhät mukavan letkeissä merkeissä.
Puikkojen ja koukkujen heiluttelijoitakaan ei olla onneksi unohdettu. Upeat lapaset taipuvat monenlaisiin väriyhdistelmiin. Ja kuuseen pääsee loihtimaan koristeita niin oksille kuin juurellekin. Varsinkin nuo mohairlangasta neulotut pörröiset pallot alkoivat syyhyttää omia sormia melkoisesti.


Tai mitä sanotte näistä veikeistä huopaeläimistä, jotka myös mielellään kiipeävät kuusen oksille? Neulahuovutetut kaverukset sulattavat sydämet hetkessä.


Aivan upeat ovat myös äidin ja tyttären neulotut mekot. Kenen kärsivällisyys ja aika riittävät tämmöisen tekemiseen, niin tiedossa on taatusti monta joulua ja lukuisia katseita kestävä mekko.
Talvivauva pysyy lämpimänä kätevässä makuupussissa tai helpossa villahaalarissa. Uni puolestaan tulee varmasti, kun kainalossa on äidin tekemä villaisen pehmeä unikaveri.


Tekniikkaosiossa opetellaan onteloneuletta. Jouluiset poropatalaput ehtivät mainiosti valmistua vielä pukinkonttiin. Tuo onteloneule onkin tosi kätevä tapa tehdä esimerkiksi kaksipuolinen kaulaliina. Ja jos tekniikasta on kokemusta ennestään, kannattaa kokeilla vaikka lapasia. Lopputulos on taatusti lämmin!


Ja sokerina pohjalla, ihanat käsityöaiheiset postimerkit! Merkkejähän tehdään nykyään vaikka mistä aiheista ja muotokielikin on hypännyt ulos perinteisestä suorakaiteesta. Tämmöiset kävinkin jo nappaamassa Postista mukaani, ja saapa nähdä josko vaikka jonkun joulukortti lähtisi matkaan mummoneliöiden saattelemana.

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas lehtikatsauksesta! Joulun ajan lehdet ovat siitä kummia, että ne tahtovat hypätä minun ostoskärryihin aina :). Mukava fiilistellä joulua lehtiä selailemalla ja kuvittelemalla, miten tänä jouluna ehtii toteuttaa kaikki ne jutut, mitä vastaan tulee :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin niin olen ehtinyt jo hykerrellä, että mitä kaikkea tänä jouluna käsityörintamalla ehdin toteuttaa, kun ei ole mitään myyjäisiä ohjelmassa. Katsotaan sitten kuinka käy, yleensä kun mieli tekee paljon enemmän kuin mitä vuorokaudessa on tunteja:)

      Poista