maanantai 31. elokuuta 2015

Raskausajan juhlamekko


Vielä on kesää jäljellä! Ainakin huomiseksi ja yhden kesämekon verran. Palataanpa siis vielä hetkeksi siskon heinäkuisiin häätunnelmiin toisen kaason mekon myötä. Tämän suunnittelussa oli haasteena pieni raskausmaha ja kun ei löytynyt sopivaa valmista kaavaa, niin palapeliksihän se sitten meni.


Inspiraationa ja alkuna suunnittelulle toimi tämä mekko. Yksinkertaisuudessaan todella kaunis. Kangas on tuossa alkuperäisessä mekossa joustavaa ja minulla oli käytössäni joustamatonta satiinia, joten jotain kompromisseja piti tehdä. Eikä vähiten siksi, että omat kaavoitustaidotkin asettivat tiettyjä rajoituksia:) Lähdin liikenteeseen vuoritetusta vesiputouspääntiestä, johon ohje löytyi lehdestä SK 5-6/2014. Hihat taas on napattu Jukka Rintalan kotelomekosta, jonka toteutin itselleni mustana viime kesäisiin hautajaisiin. Mekon ja hihojen kaava on lehdessä SK 1/2014. Helma on puhtaasti omaa suunnittelua.



Mekon värimaailma noudattelee samaa sävyä, kuin toisen kaason mekko. Päävärinä on vaaleanharmaa satiini ja yksityiskohtia korostetaan tummemman harmaalla sifongilla. Hyvin harvat ovat ne ompelukset, joita varten teen koekappaleita tai lakanakangasmalleja. Tämän suhteen piti kyllä tehdä poikkeus, koska tuon vuoritetun vesiputouspääntien onnistuminen jännitti sen verran. Lopputuloksesta tuli kuitenkin yllättävän hyvä, ainakin omasta mielestäni.


Mekko näyttäisi toimivan nätisti myös ilman minkäänlaista masuasukkia, joten toivottavasti tämä pääsee parketille vielä jossain muissakin juhlissa.

3 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Siinä on kartanotyyliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kartanossa se pääsi käymäänkin, kun hääpaikkana oli Härkälän kartano Somerolla.

   Poista
 2. Tyylikäs ja kaunis mekko! Juhlamekkojen ompelu onkin astetta haastavampaa, tästä tuli oikein ihana <3!

  VastaaPoista