maanantai 10. elokuuta 2015

Nuuskamuikkunen kurkkii taskusta


Nuuskamuikkunen hyppäsi vauvan samettioloasun taskuun ja matkusti juhlistamaan nimiäisiä menneenä viikonloppuna. Pehmeät housut on tehty Noshin kaavalla (SK 5-6/2015) ja hupparin pohjana on kaava lehdestä SK 2/2012.


Sukuun ja ystäville on menneinä vuosina syntynyt useampiakin lapsukaisia, joiden nimijuhlissa minulla on ollut kunnia olla läsnä. Lahjojen keksiminen vaan on aina olevinaan yhtä hankalaa. Olenkin viime aikoina päätynyt yhä useammin sellaiseen kombinaatioon, johon kuuluvat Muumi-muki ja -lautanen sekä jotain pehmeää lapsen ja maailman väliin. Se pehmeä ei kuitenkaan ole Finlaysonin täkki tai lakana, vaan oman ompelukoneen tai virkkuukoukun/puikkojen tuotos.


Niinpä viikonloppuna nimen saanut poika, joka ensi kosketusten perusteella vaikutti syvälliseltä ajattelijalta, sai pakettiinsa Nuuskamuikkusen. Pitkään pähkäilin teemaan sopivaa, suht nopeasti toteutettavaa vaatetta, koska jotenkin aika taas hurahti niin, ettei hommaa tullut aloitettua heti kun lapsi syntyi. Kaavalehtiä ja omia visioita selailemalla vahvistui kuva sammeleenvihreästä samettisen pehmeästä ja hiippalakkisesta asukokonaisuudesta.

Paitsi että toteutus meinasi tyssätä aivan alkuunsa, kun Eurokankaasta ei löytynyt sopivaa vihreää sitten niin missään kangaslajissa. Lopulta päädyin vaaleanruskeaan joustosamettiin, sammaleenvihreisiin resoreihin ja hupun vuori on vanhasta kirpparilta löytyneestä vihreästä verhosta. Aika nuuskamuikkusmainen tästä tuli näinkin:)


Noshin housukaava vaikutti hyvältä ja oli nopeatekoinen. Jos joku innostuu noita tekemään, niin lehden kaavaan on kuitenkin pujahtanut pieni virhe. Korjausohjeet voi ladata täältä. Hupparin kanssa olikin vähän enemmän askartelemista. Varsinkin tuon Nuuskamuikkusen aplikointi vaati sekä aikaa että hermoja. Hermoja kyllä onneksi huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmat aplikointikokeilut joustavalle kankaalle. Siitä kiitos yläsyöttäjän, jonka sain vihdoin hankittua ompelukoneeseen:)

6 kommenttia:

 1. Me ollaan täällä ihailtu tätä asukokonaisuutta ihan tippa linssissä! Sinä olet kyllä todellinen kädentaitaja :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pesuohjelappuseen unohtui merkitä, että vaatteen koko on 68 cm. Joten kasvunvaraa pitäisi olla:)

   Poista
 2. Aivan ihana Nuuskamuikkunen ja asu muutenkin!
  Kivoja elokuun päiviä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy niin, että vaatteen tulevasta omistajasta tulee vahvasti tietynlainen mielikuva ja se ohjaa alitajuisesti lopputuloksen suunnittelua. Tämä vauva näytti ensitapaamisilla tarkkailijalta ja elämää pohdiskelevalta tyypiltä, joten siksi Nuuskamuikkunen.
   Aurinkoa sinne myös!

   Poista
 3. Onpas kyllä todella kaunis asu! Kankaat tukevat kyllä teemaa täydellisesti ja vaatteet näyttävät juuri pienen tyypin päälle pehmeästi sopivilta. On ilo saada tällaisia lahjoja aivan varmasti :)

  VastaaPoista
 4. Kiva se on ja niin nätti asu! Ihanat värit, niin Nuuskamuikkuset, maanläheiset. Tarkkaa ja siistiä tuo applikointi. Minulle käy aina niin, että vauvalahjat tulee tehtyä vasta edellisenä iltana, kun vauvaa ollaan menossa katsomaan. Vaikka se syntymä onkin tapahtunut jo aiemmin, niin on se kumma, kun ei osaa aloittaa heti :).

  VastaaPoista