torstai 14. toukokuuta 2015

Suuri Käsityö 5-6/2015


Taas se kolahti postiluukusta. Kun ei edellisestäkään ole tullut vielä tehtyä mitään:) Tuplana tällä kertaa. Touko-kesäkuun Suuren Käsityölehden numero, jonka kaikki mallit näet täältä.


Kannessa komeilee Kalastajan vaimon, eli Johanna Alvestadin norjalaishenkinen neule. Norjassa asuvalta neulesuunnittelijalta ja bloggarilta sanoisin, että melkoisen perinteinen valinta. Mutta mitä ihmettä villapaita tekee kesälehden kannessa?? Vaikkakin eilen ulos katsoessa on hyvinkin alkanut tehdä mieli kääriytyä juuri tuollaiseen, unelmanpehmeään ja lämpimään, nopeasti paksulla langalla valmistuvaan villaunelmaan.


Tämän lehden SE JUTTU ja eniten odotettu osio taitavat kumminkin olla Noshin suunnittelemat kaavat äidin ja lapsen asuihin. Simppeleitä ja malliltaan aikaa kestäviä perusvaatteita, joihin kangasvalinnat tuovat monenlaista ilmettä. Kuten Noshin mallistoissa ollaan totuttu näkemäänkin.Lukijoita hemmotellaan myös mekoilla. Kuten kesälehdessä mielestäni kuuluukin. Ohjeita löytyy niin siisteihin toimistotyyleihin kuin rannalle sopiviin hulmuhelmoihin. Itse ihastuin drapeerattuihin laskosmekkoihin, jotka kohottavat trikoomekon aivan uusiin ulottuvuuksiin. Juuri tuollaisille siisteille, kevyille ja helposti siistinä kuskattaville vaatekappaleille on esimerkiksi kesäreissaajan matkalaukussa aina tilaa:)Neulepuolella useammassakin mallissa törmää puuvillaiseen farkkulankaan, Schachenmayr original Catania Denim. Itselleni tuo on ainakin aivan uusi tuttavuus, mutta ah kuinka herkullisia värejä ja pintoja tuolla on saatu aikaan! Puuvillaisen langan värjäys on sopivasti vähän epätasainen ja näin valmis neulepinta muistuttaa hyvinkin farkkua.


Ei näköjään myöskään ole kesää ilman merihenkisiä palmikkoneuleita.Nämä on toteutettu napakasta puuvillalangasta ja hauskuutena ovat saman mallin erilaiset kaulus- ja pääntievaihtoehdot.


Virkatun maton tekemistä olen enemmän tai vähemmän vakavissani suunnitellut jo pidemmän aikaa. Yksi kaunis malli tupsahti vastaan tämänkin lehden sivuilta. Ehkä jonkunnäköinen virkattu pyöreä matto meille joskus ilmestyykin, jahka saan miehen yhtä vakuuttuneeksi sen hienoudesta ja kauneudesta kuin itse olen:)


Vähän pienemmän ja ketterämmin valmistuvan, sekä myös helpommin mukana kuskattavan työsaran tarjoavat kesäkassit. Ohjeita on moneen makuun värikkäistä hippikukkasista lemmikinkantokasseihin ja näihin virkattuihin verkkokasseihin saakka. Näillä saa helposti ja nopeasti väriä kesäpukeutumiseen joten ei kun koukku heilumaan ja puuvillalanganloput hyötykäyttöön!

3 kommenttia:

 1. Lehti vaikuttaa tällä kertaa sellaiselta, että sen voisi vaikka käydä ostamassa. En ole tosin ihastunut SK:n kaavoihin, niissä on aina paljon muokattavaa istuvuudessa. Ehkä nuo Noshin kaavat toimivat paremmin. Kanteen paksun neuleen valinta hämmästyttää minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ompelun FB-ryhmissä myös lehti on saanut paljon kehuja, eli kyllä siellä kaiketi jotain on tehty vähän toisin kuin yleensä. Muutakin, kuin se villapaita siinä kannessa:)

   Poista
 2. Vautsi, tämän lehdenhän voisi harkita jopa hankkivansa! Itsekin kun tässä tosiaan vaihdan kaupunkia ja pitäisi toinenkin asunto saada kuosiinsa, jokin virkattu matto voisi täyttää tehtävänsä erinomaisesti. Ja tuo farkkulanka on kyllä aika herkku, suloisesta nallesta nyt puhumattakaan :) Ihania, ihania!

  VastaaPoista