perjantai 17. huhtikuuta 2015

SuttuPitsii tunikassaViime viikonlopun Kädentaito-messuilta Helsingistä tarttui mukaan muutama kangaspala Indie Fabricsin osastolta. Harvinaisen nopeaan tahtiin yksi niistä muuttui tunikaksi. Ompelujumi on vaivannut pitkään enkä jostain syystä oikein ole saanut kunnolla tartuttua mihinkään ompeluksiin. Tämä Ikasyrin SuttuPitsii-kangas oli kuitenkin ihan liian herkullinen kaapintäytteeksi, joten se pääsi heti työn ja paininjalan alle. Syntyi tunika. Osasin sentään vielä:)


Halusin tunikaan vesiputouspääntien. Kaavan pohjana on SK 1/2010, vedospaidan kaava. Helman piirtelin vapaasti ja hihojakin piti hiukan soveltaa, kun kangasta tuli ostettua vain metrin pala.Tuo kangas on kyllä aivan ihana! Samalla herkkä ja rouhea. Tyylikäs, mutta ei turhan tarkka. Kelta-oranssi versio jäi vähän kyllä kutkuttelemaan kesää varten. Nyt kun kerran on hyväksi testattu kaavakin olemassa, niin puolet koko tekemisen vaivastahan on melkein jo tehty sen seuraavan version osalta, eikö?

7 kommenttia:

 1. Kaunis tunika! Herkkä kuosi pääsee oikeuksiinsa tuossa mallissa. Ja hyvä kaava valmiina ehdottomasti vaatii sitä kelta-oranssia kangasta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein olen jo sormet näppiksellä tilaamassa sitä:)

   Poista
 2. Ihana tunika! Oikea käsityöläisen kangas. Vähäsen alkoi minullakin sormet syyhyämään tuon kankaan perään, kun on niin mahdottoman nättiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuosi on kyllä erittäin onnistunut. Samalla kertaa perinteinen ja moderni. Ainut hankaluus on, että kun raidat menevät vaakasuoraan ja tunikan helma pitää leikata hiukan kaarevaksi, ei kuvio aivan myötäile helmaa. Jos ei sen anna haitata, niin lähes täydellinen vaate on valmis!

   Poista
 3. Komppaan edellisiä: Tosi kaunis tunika, nätti kuosi! :)

  VastaaPoista
 4. Voi kun sitä itse taitaisi tuon ompelun! On taas niin kaunis kangas, malli ja toteutus! Ja minä rakastan niin noita vesiputouspäänteitä, muita en käyttäisikään jos saisin valita :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis tunika ja tuon kaiken sait metrin kangaspalasta. Väriä kyllä voi lisätä asusteilla mielialan mukaan.

  VastaaPoista