lauantai 7. maaliskuuta 2015

Suuri Käsityö 3/2015


Torstaina kolahti taas uusi Suuri Käsityö -lehti postilaatikkoon. Kaikki lehden mallit näet täältä. Lehden ehdoton huippu ovat miesten vaatteet, sillä vihdoinkin tarjolla on hyviä miesten peruskaavoja koottuna yhteen ja samaan lehteen: T-paita, kauluspaita, siistit farkkutyyppiset housut, rento huppari ja verkkarit. Näitä ei ollakaan nähty pitkään aikaan, joten nyt on työkalupakissa asiallisia kaavoja ommella perheen miesväen vaatekaappiinkin uusia tuulia.Muutenkin ompelupuolella luotetaan klassikkolinjaan, sillä naisille on tarjolla perinteinen trenssin kaava, eleetön pikkumusta, tyylikäs paitapusero, suorat housut ja caprit. Mukana on myös XL-kaavoja.Neulepuolella sormia alkoi syyhyttää hauskannäköinen salmiakkikauluri. Se toisi mukavasti väriä kevätpukeutumiseen, ja toivottavasti torpedoisi ne flunssat, joiden kouriin väistämättä aina joutuu, kun kuvittelee säätilan lempeämmäksi kuin se oikeastaan onkaan. Riemukkaiden sukkien ohikaan ei päässyt ihastelematta. Varsinkin nuo pujotelluilla neulenyöreillä koristellut sukanvarret jäivät kiinnostamaan. Tosin mulla on edelliselläkin sukkatyömaalla vielä toisen sukan mentävä aukko, joten ihan heti ei parane innostua:)


Lankatekniikka-osiossa esitellään sisäkkäisillä silmukoilla virkkaamista. En ole tuollaiseen tekniikkaan aikaisemmin törmännytkään, mutta vaikutti suht simppeliltä ja lopputulos kauniilta ja lämpimältä.


Pääsiäiseen on aika enää vajaa kuukausi, joten tottahan askarteluideoita ja munankoristelutekniikoita oli myös esillä. Erilaisilla kuvioteipeillä, ilmastointi- tai washi-teipeillä sekä oikeilla tai paperista leikatuilla mosaiikkipaloilla syntyi kauniitä munia. Joten pitäisi varmaan itsekin siirtyä tuollaiseen tyyliin ja hylätä se ainainen vesiliukoisilla lastentusseilla tihrustaminen, jonka lopputuloksena värit ovat levinneet ja kuviot näyttävät varsin taiteellisilta alkuperäisiin suunnitelmiin verrattuna..


Tarjolla oli myös mittanauhateippiä, joka kenties ei ihan pääsiäismunien kyljessä olisi edukseen, mutta ompelupöydän reunassa kylläkin! Nimimerkki kuinka monta mittanauhaa voi yhtä aikaa olla kadoksissa yhdessä huoneessa..?


Sokerina pohjalla ehkä tyylikkäin räsymatto, johon olen vähään aikaan törmännyt. Tästä tulevat jotenkin mieleen Annon graafiset kuviot, mutta materiaaliltaan räsymattona tuo henkii perinteitä ja pehmeitä arvoja.Minun kudontakokemukseni kangaspuissa rajoittuvat poppanaan, mutta tuollaisen voisi asettaa johonkin tulevaisuuden tavoitteisiin. Koska eiväthän räsymatot mene koskaan pois muodista, eihän?


Ai niin, kuka voi vastustaa tätä amigurumia? Amigurumivirkkauksen ABC -kirjan tekijän Elina Hiltusen lehmä sulatti kyllä ainakin minut ihan lämpimäksi maidoksi!

1 kommentti:

  1. Hei, Mä lopetin SK-lehden tilaamisen vuoden vaihteeseen. Sitten pari viikkoa sitten tuli puhelinmyyntinä niin hyvä tarjous, että haksahdin tilaajaksi uudelleen. Tämä lehti ei vielä siis ehtinyt tippua postilaatikkoon...

    VastaaPoista