maanantai 23. helmikuuta 2015

Maatuskamaan parempi tunika


Maatuskoissa on sitä jotakin. Sisäkkäin menevät, toinen toistaan hienommin maalatut puunuket ihastuttavat ja koukuttaavat. Mitäänhän niillä ei oikeastaan tee, mutta kyllä sellainen silti pitää omistaa. Vaikka sitten kankaisena.


Jossain muussa muodossa kuin koristeina maatuskat ovatkin hyvin käyttökelpoisia. Kuten vaikka kankaissa. Ihastuin Susannan Työhuoneen käsinpainettuihin maatuskakankaisiin. Hyvä ystävä sai ensin joululahjaksi maatuskakalenterin. Venäjän osaajana ja tuntijana hän omisti muutaman maatuskan eri muodoissaan jo aiemmin ja oli täten otollista maaperää maatuskakoukutukselle. Niinpä ei aikaakaan kun hän ihastui samaiseen kankaaseen ja toiveena oli tunika. Silloin ei ompelijaa tarvinnut kaukaa hakea:)


Tämä ihanuus matkusti Varsinais-Suomeen viikonloppuna. Kaavana on samaisesta yllä mainitusta putiikista Sussu-tunika, joka taipui tähän mainiosti. Tein aiemmin itselleni samalla kaavalla yhden testikappaleen, mutta yksivärisen kankaan kanssa kaikki kommervenkit eivät ihan tulleetkaan esiin... Mallin ompelu sinänsä on varsin simppeliä, mutta hiukan hankaluuksia ja ylimääräistä laskemista aiheutti isokuvioinen, käsinpainettu kangas, jossa kuviot eivät juurikin edellä mainitusta valmistustavasta johtuen mene aivan yhtä viivasuoraan kuin tehdaspainatteisissa versioissa. Mallissa on takakappaleella sauma, joten kuviot piti kohdistaa myös vaakasuorassa tarkasti. Pikkuisen pähkäilyn jälkeen onnistuin mielestäni varsin mukavasti. Ja näillä maatuskoilla on nyt uusi koti.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana!! Oot kyllä taitava :) Jos joskus ikinä tuommoista mietin, tiedän kenen puoleen kääntyä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä tuo kangas alkoi kieltämättä vähän itsellekin sormia syyhyttää..

   Poista
 2. Minäkin tykkään tästä tunikasta! Maatuskat ovat hauskoja, lapsena äidin käydessä kampaajalla niillä leikittiin veljen kanssa kampaamon lelunurkkauksessa. Nyt vasta moinen palautui mieleen, vaikka maatuskoihin olen törmännyt muualla :D. Ei kai tässä käy niin, että tätä kangasta täytyy tilata ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on kyllä ihan unelmanpehmeää ja kuosi on kohdallaan. Tuosta tulee hyvälle mielelle jo ilman ompelemistakin:)

   Poista
 3. Kylläpä on hieno. Meillä lapsi löysi vähän aikaa sitten minun vanhan matkamuistomaatuskani ja sillä leikitään vähintään kerran päivässä. Itsellekin on sitä kautta tullut vähän maatuskavimmaa, tekisi mieli ostaa sellainen oikein iso ja komea venäläinen maatuska (tai pari).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lapsena leikeissä myös joku matkamuistomaatuska, jonka pienimmät sisuskalut taisivat kyllä kadota niissä samaisissa leikeissä. Nytkin yksi matkamuisto kököttää tuolla kirjahyllyssä, sellainen oli jotenkin pakko hommata heti ensimmäiseltä Venäjän-reissulta.

   Poista
 4. Jopa on kaunis tunika, tuo kyllä erottuu edukseen :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä olet taas kerran onnistunut erinomaisesti! Kuviotkin täsmäävät just eikä melkein!

  VastaaPoista
 6. Oi jestas miten kaunis! Kyllä minäkin tuon mielelläni vetäisin ylleni :) Meillähän tytön lempilelu ukin ja mummin luona on muuten juurikin maatuska :P

  VastaaPoista