torstai 18. syyskuuta 2014

Se parempi miehen kauluspaita


Voiko miehellä olla liikaa tyylikkäitä kauluspaitoja? Vastaus on, että ei voi. Miehen ei päivittäin töissä tarvitse käyttää kauluspaitaa eikä sellaista arkipukeutumisen mallia ollut lapsuudenkodissakaan. Niinpä se oma tuttu mies muuttuu aina silmää hivelevän tyylikkääksi, kun se vetää kauluspaidan päälle. Joten yhtäkään tilaisuutta, joka tuo lisää näitä komistuksia miehen vaatekaappiin, ei pidä tietenkään jättää käyttämättä:)Jokin aika sitten olimme miehen kanssa yhdessä (kyllä, uskokaa tai älkää, siihen kauppaan voi saada myös miehen houkuteltua!) Eurokankaassa ja sieltä paitakankaiden palalaarista tarttui matkaan Armanin tyylikäs hennosti raidallinen musta kangas. Mies valitsi kankaan itse, kun myin hänelle suunnitelman tyylikkäästä ja piristävästi erilaisesta kauluspaidasta tehosteväreineen. Koska musta kangas yksinään olisi helposti joko liian virallinen tai liian synkkä, niin tässä paidassa "se juttu" on turkoosiraidallinen tehostekangas hihankäänteissä, nappilistoissa ja kauluksessa. Myös napit ovat samaa sävyä.Paidan kaava SK 11-12/2011. Kaava on alunperin pitkähihaiseen paitaan, ja sellainen olisikin työn alla jossain lähitulevasuudessa. Kangas on jo käyty ostamassa, joten kangaskauppaan houkuttelu onnistui toistamiseenkin:) Onhan sitä jo lupailtu, että nämä intiaanikesän kelit viilenisivät syksyisiin lukemiin ensi viikolla, niin alkaa päiväsaikaankin kaivata pitempiä hihoja.


8 kommenttia:

 1. Wau! Siis uudestaan wau! Hieno paita, turkoosi on mahtava lisä. Hattua nostan, sillä itse en jaksaisi ihan helpolla kauluspaitaa tehdä. Napinläpien väkerryksen nimittäin koetan aina kiertää ;). Mutta tämä on kyllä todella hieno, taidan toistaa jo itseäni. Uskaltaisinkohan koettaa itsekin? Meillä mies käyttää kauluspaitoja päivittäin, joten niille kyllä olisi käyttöä. Oliko kaava muuten hyvin kokoa vastaava? Minulla on varmaan sama lehti tallessa. Taas yksi lahjaidea, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kokeilemaan vaan:) Kaava oli ainakin meillä lähes sopiva ilman suurempia muokkauksia. Tein pienimmän koon mukaan ja rinnanympärykseen ja hartioihin hiukan lisäsin leveyttä. Tuo on slim fit -tyylinen, ilman selkälaskoksia tai muita ylimääräisiä väljyyksiä.

   Poista
 2. Paita on tosi tyylikäs ja tekemisen jälki on myös siistiä. Kyllä siipan kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita onkin ollut jo monessa mukana ja tumma väri menee vielä hyvin näin syksylläkin, kun ei ole ihan hempeimmästä päästä.

   Poista
 3. Voi hitsi ku upee paita, kyl miehen kelpaa pukea paita päällensä. Paitahan menee vielä pitkään talveenkin, jos pukee v-aukkoisen tai o-aukkoisen villapaidan tai pleiserin päällensä.. Tosi tyylikäs!

  VastaaPoista
 4. Johan on upea paita!! Oon tehnyt miehelleni verkkarit ja fleececollegen, ne kelpasivat, ihme kyllä.

  VastaaPoista
 5. Hey there! I love your blog and look forward to the updates blog !!
  I would be very happy if accept participation in the contest on my blog !!
  Luck will smile just writing !!
  http://defishencia.blogspot.ru/2014/09/because-im-happy.html

  VastaaPoista