tiistai 13. marraskuuta 2012

Huurretta ikkunassa - White frost on the window


Uuden kodin vessassa on ikkuna, mutta ei kaihtimia tai verhoja. Verhotangon tai kaihdinten hommaaminen mini-ikkunaan tuntuu sekä ajan että rahan haaskaukselta, mutta ei veskissä tee mieli ihan näyteikkunassakaan olla. Kotikonstivarastoa kaiveltuani päädyin lumiseen tähti-ikkunaan.


Lunta, pakkasia ja joulua odotellessa muistui nimittäin mieleen helppo ja edullinen tapa, jolla lapsuudenkodissa eräänä jouluna koristeltiin eteisen ikkunat, kun niihin ei ehditty tehdä verhoja. Muistaakseni "lumikiteet" tehtiin vehnäjauhojen ja piimän seoksella ja tuputeltiin ikkunaan leivinpaperisabluunoiden ja superlonitöpöttimen avulla.


En ihan kaivanut vanhaa konstia sellaisenaan naftaliinista, koska pikaisen googlailun jälkeen päädyin siihen, ettei tuohon hommaan mitään vehnäjauhoja tarvita. Eikä tässä tapauksessa edes piimää, koska sitä ei sattunut jääkaapissa olemaan. Niinpä tämä tähtitaivas on tehty maustamattoman jogurtin suosiollisella avustuksella ja nyt ovat vastapäisten työmaakoppien aamunäkymät huomattavasti säädyllisemmät:) Mikä parasta, tuo lähtee ihan vesipesemällä pois, eli kun tähtiä on katteltu tarpeeksi, voi ikkunaan taiteilla jotain muuta. Jogurttia kun aina löytyy jääkaapista.

Lisää hyviä ja kivoja iseoita on varmaan tiedossa tulevan viikonlopun Kädentaitomessuilla Tampereella. Onko joku menossa? Täältä olisi yksi innokas messuilija lähdössä perjantaiaamuna liikenteeseen, joten jos pk-seudulta on muita tulijoita niin mielelläni hyppäisin jonkun kyytiin tai nappaisin jonkun itse kyytiin.

**********

I'm waiting for snow and Christmas time. While waiting I did home made white frost to the small window on WC. There is no curtains or shades on this window and it would be rather nice to know, that no one is watching in. These stars and white frost is made with baking paper and natural yoghurt:)

During the next weekend I'm going to see Fair for Finnish handicrafts on Tampere.

6 kommenttia:

 1. Kaunis ikkuna! Enpä ollut kuullut, että maustamattomalla jukurtilla voi maalata. No, miksipäs ei. Minä olen joskus maalannut (töpöttänyt) ikkunaa pullopeiteväreillä oppilaiden kanssa. Sekin lähtee hyvin pois, mutta tuo jukurtti-idea on aivan huippu varsinkin kotioloissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piimä tai kermaviili käyvät samoin, kotimaaleja suoraan jääkaapista:)

   Poista
 2. Upea "verho" tuli:) Taisinpa sinut siinä vaatesäilytyksen ja infon edessä nähdä silloin aamulla, mutta tajusin sen vasta hitusen myöhässä. Minä painelin niiden kainalosulhasten kanssa;)Oli siellä porukkaa yllättävän paljon jo perjantaiksi, se on todettava, mutta niin paljon ihanaa katsottavaa, että varmasti jäi suuri osa vielä näkemättäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin toiveikkaana liikkeellä perjantaina, että väkeä olisi vähän väljemmin. Toivottavasti ei olla messuilla kävelty ihan vastakkain ilman että olen huomannut mitään!

   Poista
 3. Onpa kiva:) Vähän heti alko pessimistiä epäilyttämään että jääkö tuo haisemaan jollekin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin vähän mietin aluksi, mutta kun olen haistellut ikkunaa silloin tällöin, niin täysin hajuton se on.

   Poista