torstai 16. elokuuta 2012

Kävin Kontissa - I visited Kontti store


Kontti avattiin Vantaan Tikkurilaan tänään. Siis häh? Olen ihmetellyt, kun olen yhdestä js toisestakin blogista lukenut SPR:n Kontista tehdyistä löydöistä. Että mikä se semmonen oikein on? Joku iso tavarakonttiko, jonne ihmiset saavat tuoda tavaraa ja toiset hakea pois? Kontti joka kiertää maita ja mantuja ja tuo tutuksi niin SPR:n toimintaa kuin kierrätystäkin?

Ei. Tänään asian oikea laita vihdoin konkreettisesti selvisi, kun pääsin itse käymään Kontissa. Kontti on Punaisen Ristin fyysinen ja paikallaan pysyvä tavaratalo, jossa myydään hyväkuntoista lahjoituksena saatua tavaraa. Ja mikä parasta, nyt tuollainen aarreaitta on avattu Vantaalle aivan työpaikan läheisyyteen! Sinne ei siis voinut olla menemättä heti avajaispäivänä. Varsinkin, kun työpaikan postilokerosta poimin mukaan kupongin, jolla sai mistä tahansa yhdestä tuotteesta 50 % alennuksen.


Kontti ilahdutti suuresti. Paikkana se oli siisti ja erittäin hyvin järjestetty.  Ei puhettakaan mistään kirpparityylisestä luovasta sekasotkusta. Kupit ja tekstiilit olivat ojennuksessa ja väreittäin järjesteltynä kuin missä tahansa tavaratalossa. Kontista löytyivät omat osastonsa niin lasten, nuorten, naisten ja miesten vaatteille, kodintavaroille, kirjoille, huonekaluille ja astioille. Olipa mukana myös DIY Do it Yourself -osasto, johon oli kerätty askartelijoita varten kaikki se kummallinen sälä, jota ihmiset kierrätykseen vievät. No, jälleen kerran toisen roska voi olla toisen aarre ja tuo on esimerkiksi aivan loistava tapa hyödyntää sellaiset palapelit, joista puuttuu paloja, koska askartelija ei kaipaa 1000 saman palapelin palaa.


Kontin hintataso oli myös kohdallaan, Jos sitä vertaa esimerkiksi toisen, vaatteiden tuoton hyväntekeväisyyteen lahjoittavan toimijan eli UFFin hintoihin, olivat vaatteet noin puolet edullisempia. Minulle tarttui mukaan paistinpannu. Hackmanin erittäin hyväkuntoinen valurautapannu lähti -50 % kuponkialennuksen jälkeen matkaan 7,50 eurolla. Uusi vastaavanlainen maksaa noin 40 euroa kyseisen firman nettikaupassa. Innolla odotan, että pääsen testaamaan tuota, koska täällä ollaan viime aikoina kärsitty Hackmanin Kovanaama-pannun aiheuttamasta kriisistä. Mokomasta on vajaan kolmen vuoden käytön jälkeen menny pinnoite siihen kuntoon ettei sitä uskalla enää käyttää, vaikka edellinen vastaava samanmerkkinen pannu kesti kokonaiset 12 vuotta! Vai onkohan tuo edes utopiaa olettaa, ettei joka vuosi tarvitsisi ostaa uutta paistinpannua..

Vantaan Kontti sjaitsee Tikkurilassa osoitteessa Horsmakuja 1. Kontteja on useampia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, joten käykääpä kurkkaamassa! Minua oikein huvitti, kun lähdin pannu kainalossa painelemaan kahvakuulatunnille. Tunnin jälkeen tuntui siltä, että treeni jatkui, mutta väline vaan vaihtui; tuo pannu kun painaa aika tavalla:)

**********

Today I have visited a brand new Kontti (container) store, which was opened to Vantaa today. Kontti is a warehouse of Finnish Red Cross and it doesn't look like a contaider, despite of the name.  Kontti sells recycled and donated items: clothes, books, furniture and home decorations.

There was also own area for DIY things. That means everything strange things which end up to recycling, but which can be a true treasure for someone who likes to make handicrafts. Look at those buttons and puzzle pieces! This is an excellent idea to utilize puzzles with missing pieces, for example, because a hobbyist doesn't need 1000 similas pieces..

I bought some cast ironware of Hackman. I have had some problems with my old pan, let's see how this one works. However, it was not very expensive, 7,50 euros. The new one on Hackman's webstore cost about 40 euros!

12 kommenttia:

 1. Vau, mikä paikka! Tuonne täytyy mennä ehdottomasti ja mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti. Munkin pitää ainakin noita nappipurkkeja vielä käydä tarkemmin penkomassa pikimmiten. Kunhan toi avajaisruuhka hiukan laantuu, niin sinne hyppää tästä töistä viidessä minuutissa.

   Poista
 2. Kontista tekee mahtavia löytöjä! Mun vakipaikka.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun blogissa muistan ensimmäisiä kertoja tuohon Konttiin törmänneenikin:) Tosi kivaa, että semmoinen rantautui näihinkin maisemiin, joten ei varmaan ollu viimeinen kerta kun siellä käyn.

   Poista
 3. Ihanalta näyttää. Pitääpä tehdä ekskursio joku kerta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa. Kierrätystavaroita myydään niin monennäköisissä paikoissa, tuo oli ehdottomasti siisteimmästä päästä näkemäni.

   Poista
 4. Ne on hyviä ja siistejä paikkoja, nuo kontit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuvat olevan. Sen lisäksi myös erittäin hyvin brändättyjä, itse paikat, viestintä, työntekijät ja muu näkyvyys ovat nätisti linjassa keskenään.

   Poista
 5. Olen ihan vihreä kateudesta, että saitte Kontin sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli minulla myös ihka ensimmäinen kosketus noihin kontteihin. Innostuneena ehdin jo tutkia, että mistä muualta niitä löytyy.

   Poista
 6. Kehut niin kutsuvasti Konttia, että pitäisi ehkä tehdä kierros sielläkin. Meidän kaupungissa se on nimittäin aika syrjäisessä paikassa ja minulla on aikaisempien käyntieni perusteella syntynyt mielikuva, että se on turhaan kallis paikka. Edellisestä kerrasta on tosiaan aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole muista Konteista tai niiden hinnoista kokemusta. Mutta tuo yllätti kyllä positiivisesti, joten käy ihmeessä katsastamassa jos liikut nurkilla. Yleensä kun tuppaa olemaan niin, että mitä siistimpi ja hyvin järjestetympi paikka, sitä kalliimmat hinnat. Mutta eipä sentään näköjään aina pidä paikkansa:)

   Poista