lauantai 21. heinäkuuta 2012

Aurinkoa etsimään


Lomaa on jäljellä viikko. Onko se paras, sitä en osaa vielä sanoa, mutta takuuvarmasti aurinkoisin ja lämpimin aika on edessä. On sekin, kun pitää lähteä heinäkuussa ulkomaille, jotta näyttää edes jotenkin siltä, että on ollut kuukauden kesälomilla:)

Lomiin ja reissuihin liittyy itselläni aina kaikenlaista lähes pakkomielteisen tasoista tekemistä. Reissuun on kiva saada mukaan jotain uutta. Ja tietenkin se uusi on ihan pakko tehdä itse ja se on ihan pakko aloittaa viimeisenä päivänä ennen lähtöä.. Kun tuohon lisää sen, että ennen reissua pitää yleensä enemmän tai vähemmän pakata, huushollikin olisi kiva jättää edes jotenkin järjelliseen kuntoon eikä puhkipahkiväsyneenä ole kiva aloittaa lomareissua, niin humanistin laskuopinkin mukaan vuorokaudessa on tuohon kaikkeen liian vähän tunteja. Katastrofin ainekset ovat siis kasassa ja kokko vaan odottaa sytyttämistään.

Eilen se taas melkein roihahti. Olen sata ja tuhat kertaa päättänyt, että mitään projekteja ei aloiteta reissua edeltävänä päivänä. Ainakaan mitään sellaisia, joita mielittelen mukaan matkalaukkuun. Kuinka ollakaan sitten taas eilen löysin itseni siitä tilanteesta, että olisin niin halunnut uuden superhifimeikkipussin mukaan matkalle, kello kävi kahta yöllä ja matkalaukku retkotti pakkaamatta keskellä ompelusotkua. Aamulla kello soitti kukonlaulun aikaan eikä vielä silloinkaan voinut antaa periksi, vaan meikkipussin maaninen ompelu jatkui.

Kunnes heräsin. Muutenkin kuin vain unesta. Eikö ole mukavampi lähteä reissuun, kun ei ole pakkaamisen kanssa ihan tuli hännän alla ja tietää, että se yöpaitakin muistui mukaan? Eikö ole paljon leppoisampaa tulla viikon päästä kotiin ja töihin, kun asubtoon mahtuu sisälle ilman kangaskasojen yli hyppimistä eikä ensimmäiseksi tarvitse kaivaa esiin imuria ja tiskiharjaa? Ja onhan ne vanhatkin meikkipussit vielä ehjiä, joten miksen matkustaisi niiden kanssa vielä tämän kerran? Koska vastaus kaikkiin edellä mainittuihin kysymyksiin ilman epäröintiä oli kyllä, epäurheilijamaista kyllä luovutin.

Meikkipussin kappaleet odottavat kotona reissusta palaajaa ja tuskin sinä aikana pahentuvat käyttökelvottomiksi. Uusi käsityöpussukka sen sijaan valmistui eilen, jotain on sentään aloitettu niin että se valmistuikin:) Nyt minä, aurinkohattu ja käsityöpussukka suuntaamme viikoksi lämpöön ja sen jälkeen on toivottavasti konkreettisempaa kerrottavaa myös noista viimeksi mainituista asuntomessusattumuksista!

6 kommenttia:

 1. No hyvä että edes Upea Hellehattu ja käsityöpussi on mukana etelän lämmössä. Koeta nyt relata ja nauttia ansaitusta lomasta!

  VastaaPoista
 2. Heh, ihana kirjoitus :)) Kuullosti niin tutulta, en kyllä yleensä ala ompelemaan viimetipassa, mutta tuo pakkaaminen ja paikkojen kuntoon saattaminen ennen lomareissua on niiiiin tuttua.
  Onneksi on olemassa viimetippa!
  Hyvää ja rentouttavaa lomareissua sinulle, nauti lämmöstä ja auringosta, täällä se saattaa jäädä haaveksi...

  VastaaPoista
 3. Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos toivotuksista, loma oli todellakin aurinkoinen ja lämmin! Nyt on palailtu Suomeen ja työpöydänkin ääreen. Illemmalla on luvassa tarkempaa päivitystä lomamaisemien ja tunnelmien osalta.

  VastaaPoista