lauantai 4. kesäkuuta 2011

Söpö kirjekuorilaukkuYksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden. Lause, mikä täälläkin on taidettu kuulla jo useampaankin kertaan. Tämä kirjekuorilaukku toimii pisteenä iin päällä morsiuspuvun kaverina ja viimeistelee tyttömäisen romanttisen tyylin.

Morsian toivoi nimenomaan kirjekuorilaukkua, ja sellainenhan piti tietysti sitten tehdä. Valmiita kaavoja tai ohjeita en siihen hötäkkään löytänyt, mutta eipä tämä niitä kaivannutkaan. Laukku on hyvinkin perinteisen kirjekuoren mallinen. Eli siihen tarvittiin päälliseen ja vuoriin kumpaankin yksi suorakaiteen muotoinen pala etuosaksi ja toinen, suorakaiteen ja kirjekuoren läpän yhdistävä pala taustaksi. Sitten ei muuta kuin ompelin päälisen sivusaumat ja pohjasauman, vuorista vain sivusaumat. Tämän jälkeen yhdistin vuorin ja päällisen ompelemalla laukun suun ja läpän reunan ympäri. Vuorin pohjasauma oli edelleen auki, ja sitä kautta pujotin kappaleiden väliin ohuesta superlonlevystä leikatun, laukun muotoisen ja kokoisen tukevan kappaleen antamaan laukulle muotoa. Viimeiseksi ompelin vuorin pohjasauman ja voilá, lauku oli lpän kiinnitystä  ja koristelua vaille valmis.

Laukun leveys on (tai oli ainakin kaavoja leikatessa) 24 ja suoran sivun korkeus 15 cm. Läppä tulee noin puoliväliin korkeussuunnassa ja sen kiinnittää yksi iso, läpän alapinnalle ommeltu neppari. 


 Oikealle puolelle tein pienen rusettikoristeen, juuri tuon verran jäi morsiuspuvun koristenauhasta ylimääräistä satiininauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti