lauantai 4. kesäkuuta 2011

On aika valmiiden juhlapukujen


Näin koulunpäätöspäivän kunniaksi on hyvä ja mitä sopivin hetki esitellä täälläkin jotain juhlavaa. Edelliseen postaukseeni viitaten nyt ovat jo jokusen aikaa tekeillä olleet tilaustyöt morsiuspuku ja morsiamen äidin jakkupuku vihdoin valmiina. Helatorstaina puvut matkasivat uusille omistajilleen ja nyt on langanpätkät ja kangaspölyt taas hetkeksi siivottu pois. Kunnes käyn saksimaan tänään kirpputorilta tekemiäni farkkulöytöjä, sormet jo syyhyää:)
Morsiamen toiveissa oli yksinkertain, mutta kuitenkin herkkä ja tyttömäinen puku. Puvun yläosa on kermanväristä paksua satiinia. Hameosassa satiinin päällä on puhtaanvalkoinen pitsi ja sauman päälle on ommeltu kermanvärinen leveä satiininauha ja valkoisia helmiä. Kankaat löydettiin Eurokankaasta ja kaavoja muokatessani olen pohjana käyttänyt morsiuspuvun kaavaa Suuri Käsityö -lehdestä 5/1998. Asuun kuuluu myös morsiamen toiveiden mukainen, puvun kankaasta tehty kirjekuorilaukku.


Morsiamen äidin toiveissa oli suklaanruskea jakkupuku, jossa on runsas kaulus. Suuri Käsityö -lehti pelasti kaavapulmissa tälläkin kertaa, kyllä niille vuosikerroille vaan kannattaa joku tila löytää pienestäkin asunnosta. Kotelomekon kaava löytyi sellaisenaan lehdestä 10/2002 ja jakkuun yhdistelin kaavoja lehdistä 10/2002 ja 11-12/2008. Kangas on silkkiä ja jakku on hihoja lukuunottamatta vuoritettu.

Näillä kelpaa lähteä juhlimaan, toivotaan siis ensi viikonlopulle yhtä aurinkoista ja kesäistä keliä kun mitä tuolla pihalla tällä hetkellä on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti