tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kynät penaaliin, mars!
Kummityttö täytti kahdeksan vuotta. Toivelistalla oli Top Model -suunnitteluvihko ja kyniä. Mikä ihmeen Top Model, tuumasi kummitäti ja otti Googlen kauniiseen käteen. Koska kaikkea aina pitää koittaa tehdä itse, niin eihän sellainen ole syntymäpäivä eikä mikään, jonne ei jotain lahjaa yritetä itse väkästää. Ja koska Top Model -vihon tai kynien tekeminen ei onnistu, niin mikäpä tuohon komboon paremmin sopisikaan kuin penaali. Niitä kun ei koululaisella kai kynien ohella koskaan voi olla liikaa. Kummitytön isosiskot juhlivat samalla 10- ja 12-vuotispäiviään, joten  työn alle pääsi kolme kappaletta kynä-penaaleja eri väreissä.Ohje on nuoren suunnittelijan kynästä, Suuri Käsityölehti 9/2015. Heti lehden ilmestyttyä ihastuin kyseiseen penaaliin, mutta juuri sillä hetkellä ei ollut mitään tarpeeksi hyvää syytä ruveta sellaista tekemään. Nyt sitten ilmaantui triplasyy, joten ei muuta kuin ompelukone laulamaan.


Tallinnasta on joskus tullut hamstrattua värikkäitä vetskareita eri pituisina, joten omista varastoista löytyneiden vetoketjujen perusteella määräytyivät penaalien värikoodit. Myös kankaat ovat keltaista lukuunottamatta omista kangaslaatikoista. Jostain syystä kirkas tai minkään muunkaan värinen keltainen ei ole ollut ompelulistalla, koska sitä väriä ei löytynyt itseltä sen paremmin kankaana kuin tilkkuinakaan. Mutta onneksi apu oli lähellä kangaskaupan muodossa:)


Penaalien teko oli suht simppeliä. Mustan ja valkoisen kankaan valinnassa kannattaa napata tukevat vaihtoehdot, jotta penaali pysyy kauniisti muodossaan. Värikkäät kankaat olivat minulla vähän ohuempia, joten leikkasin kynän kantaosan kaksinkertaisena ja silitin väliin kaksipuoleisen liimakankaan.


Lapsena yksi parhaista (joulu)lahjoista oli sellainen huopakynäpaketti, jossa rivissä olivat kaikki sateenkaaren värit monina eri sävyinä. Mitä pidempi tussirivistö, sen parempi. Nykyään tulee hiukan vähemmän tarvittua tuollaisia tusseja, joten rivistöt ovat saaneet rauhassa pysyä kaupassa. Paitsi nyt, oli hyvä syy napata ostoskoriin 50 kappaleen paketti kyniä. Sillä pitäähän uuteen penaaliin saada täytettä ja Top Model -suunnittelijalla olla käytössään asianmukaiset työkalut. Joten eiköhän tuolla setillä nyt kelpaa kirjoittaa ja piirtää:)

10 kommenttia:

 1. Tosi raikkaan kauniita jokainen:) Miten loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli vallan mainio idea, kun ohjeeseen ensimmäisen kerran törmäsin. Onneksi oli hyvä syy toteuttaa tämä ja vielä monena kappaleena:)

   Poista
 2. Hauska ja kauniit penaalit! Tosi hieno lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on juuri sopivasti jotain jujua, siksi tykkään kovasti. Käyttömukavuutta unohtamatta.

   Poista
 3. Tosi hieno idea! Ei ole lahjan saajalla valittamista näin mukavasta lahjasta.

  VastaaPoista
 4. Ompa tosi kivat penaalit! Raikkaat ja hauskat, mutteivat kuitenkaan lapsekkaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Mun mielestä nämä sopivat tosi monen ikäisille.

   Poista
 5. Hauska idea, nämä näyttää tosi kivoilta! Ja sopivat niin monen ikäiselle lahjaksi.

  VastaaPoista
 6. Ovat kyllä ihanan raikkaat ja pirteät penaalit! Ja on ihanaa, kun kannustetaan tekemään aikuisten taholta juttuja, joista nauttii ja joista on kiinnostunut :)

  VastaaPoista