sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Talvikranssi


Vihdoin sitä saatiin tänne eteläänkin - nimittäin lunta! Maa on valkoinen, puiden oksilla kevyt pumpulihuntu ja lumilapiokin kaivettiin ensimmäistä kertaa tositoimiin. Ajatukset alkoivat heti juoksennella kohti talvisempia ja jouluisempia tunnelmia ja niinpä tänään aamulla heti herättyäni suuntasin lähimetsään kranssitarvikkeiden hakuun.Pian tasaiseksi lanattavalta naapuritontilta notkeita koivuvitsoja kranssipohjaksi ja lähimetsästä sopivasti mustikanvarpuja. Vähän itsekseni mennessäni naureskelin, että on tämäkin hölmöläisen hommaa lähteä metsään hakemaan varpuja juuri kun lumi on peittänyt kaiken. Ihan kuin tässä ei olisi ollut aikaa käydä hakemassa noitä silloin, kun ei olisi kaikkea tarvinnut kaivaa kinoksesta. Mutta minkäs teet, isnpiraatio iski nyt ja materiaalit piti saada heti eikä sitten kun lumi on sulanut.Koivunoksista kieputtelin rautalangan avulla pyöreän kranssipohjan ja siihen sitten samaisella rautalangalla sopivan pieninä kimppuina kiinni mustikanvarpuja. Koko komeuden kruunaa kaunis rusetti. Alkuun päästyäni tein näitä samantien kaksi. Yksi omaan oveen (älkää kysykö miksi meillä on sininen ovi..) ja toinen päätyy tänään pikkusiskon ovea koristamaan. Joten toivottavasti hän tällä hetkellä kokkaa hiki hatussa meille illaksi syötävää eikä suinkaan kerkiä vilkuilemaan tänne:)

4 kommenttia:

 1. Mustikanvarpukranssit on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli kyllä oikein kiva. Kuvissa oon noita kattellu ja päätin, että kokeilenpa minäkin ja mukavastihan se onnistui.

   Poista
 2. Mäkin suunnittelin juuri kranssin tekoa, tosin kuusenhavuista, koska pihalla on pari kuusta sopivasti kaadettuna. Ajattelin kutsua sitä jo ihan joulukranssiksi, eihän tässä ole enää kuin kuukausi jouluun :) Mustikanvarvut ovat kyllä sikäli ajattomampia kuin havut, että tuollaista voisi pitää ovessa vielä paljon joulun jälkeenkin, jos se vaan säilyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa minäkin kaavailin, että tuo saa olla ovessa kyllä joulun jälkeenkin. Varsinkin kun sinisen oven takia punainen rusetti ei oikein näyttänyt tuossa paikassa hyvältä, niin valkoinen toimii ilman jouluakin.

   Poista