lauantai 4. lokakuuta 2014

Seinäjoen Käsityömessut 2014

Aivan ihanat nappipannunaluset by Filttiina.
Inspiroiva messupäivä Lakeuden Ristin maisemissa takana! Hyppäsin aamuseitsemältä Helsingistä käsityöunaan, jolla puksuteltiin Pohjanmaalle ja tarkemmin Seinäjoki Areenan Käsityömessuille. Varsin mukava idea kerätä junavaunullinen innokkaita neulojia/virkkaajia/muita värkkääjiä ja ottaa mukaan lankakeriä ja junasukkien ohjeita, niin johan sujuu matka joutuisasti. Tunnelmaa junasta ei ainakaan puuttunut!

Käsityöjunassa on tunnelmaa.



Ihania ideoita, taitavia tekijöitä ja paljon hyvää mieltä tarttui messuilta mukaan. Ja ihan vähän ostoksiakin:) Uusin Roosa nauha -sukkaohjekirjanen pääsee varmasti käyttöön. Ja jos ei osaa päättää haluaako tummat vai vaaleat sukat, niin joutuu näköjään ostamaan tuplamäärän lankaa:) Ja saa toivottavasti kahdet sukat!



Visiitti Seinäjoen messuille oli laatuaan ensimmäinen omalla kohdallani. Paikan päällä oli varsin leppoisa meininki, runsaasta messuvierasmäärästä huolimatta. Tarjolla oli mm. lankoja, kankaita, helmiä, askartelutarvikkeita, kuohuviinibari, blogi lounge, Jukka Rintalan pukujen näyttely, muotinäytös, työpajoja ja ja.. Koko päivä siellä sujuvasti ainakin kului, eli paljon katseltavaa ja koettavaa.

Jukka Rintalan iltapukueleganssia juhlapukunäyttelyssä. Ei sille vaan mitään voi, että nämä ovat todella tyylikkäitä. Tosin, en ihan heti keksi missä tollaista voisi itse käyttää - tai mikä ehkä olennaisempaa - millä rahoilla sellaisen saisi hankittua. Tyydyn siis kaukoihailuun.
Design Pylsyn kynttilät juhlistavat kattauksen.
Korvatunturiltakin oltiin messuilla jo tiedusteluhommissa:)
Moderni himmeli. Ei hullumpi!
Ontelokuteesta virkatut, puuvillanauhassa roikkuvat yrttiruukut Lankavan osastolla olivat varsin kekseliät ja pirteät.
Trikookuteesta amppeli ja kanervien ympärille suojaruukuksi vähän ruskeaa pakkauspaperia. Yksinkertainen on kaunista!
Messut jatkuvat vielä huomenna sunnuntaina, joten jos lakeus kutsuu, niin käykää ihmeessä kurkkaamassa.

9 kommenttia:

  1. Mie kävin käsityöjunalla Rovaniemeltä Seinäjoen käsityömessuilla viime vuonna. Oli kyllä mukavaa junamatkustusta. :) Harmi kun ei satuttu samaan aikaan messuille. Ois ollut hauska tavata sut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan sun viime vuoden postauksen tuosta käsityöjunasta ja siksi minäkin siitä innostuin:) Toivottavasti osutaan jossain kohtaa yhtä aikaa joillekin messuille tai jonnekin muualle, olisi tosiaan mukavaa tavata.

      Poista
    2. Olen menossa tulevana lauantaina käsityömessuille Lontooseen. Et satu olemaan sinäkin tulossa sinne? Meillä oli lennot ja hotelli jo maksettuna, kun huomasin, että Lontoossa on juuri tuolloin käsityömessut :)

      Poista
    3. Vau, tuohan kuulostaa ihan mahtavalta! Toivottavasti on antoisa reissu, odotan innolla raporttia blogiisi. Koska valitettavasti en ole ensi viikonloppuna Lontoossa..

      Poista
    4. Minäpä laitan juttua kuvineen reissusta :)

      Poista
  2. Miten ihania juttuja siellä on ollutkaan! Messuilla olisi kiva käydä, mutta täällä meillä päin käsityömessuja ei juuri ole. Viime vuonna kävin Tampereella, mutta taitaa jäädä tänä vuonna nekin väliin :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messuilla oli varsin mukava tunnelma ja vähän vähemmän ruuhkaa kuin Tampereella. Toisaalta sinne taisi kulua nyt enemmän rahaa kuin viime vuonna Tampereen messuille, joten ei se määrä vaan se laatu!

      Poista
  3. Messuilla käyminen on kyllä kivaa puuhaa. Tuo käsityöjuna kuullostaa mukavalta. Tuskin maltan odottaa Tampereen messuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereelle ajattelin suunnata itsekin. Sitä varten on perjantai jo napattu töistäkin vapaaksi:)

      Poista