lauantai 1. kesäkuuta 2013

Valmistuneille ja valmistuville


Tänään moni on herännyt aikaisin - joko häärimään keittiöön tai laittautumaan juhlakuntoon. Ikkunat ja nurkat on pesty, piha puunattu viimeistä voikukkaa myöten. Jääkaappikin on ehkä niin puhdas, että vieraat kehtaisi laittaa vaikka sinne vilvoittelemaan, mikäli juhlatunnelma käy liian kuumaksi. Koti on edustuskunnossa ja juhlat voivat  alkaa.Täälläkin on herätty aikaisin ja hääritty keittiössä, mutta edustuskunnosta ei taida olla tietoakaan.  Leivinliinan alta kurkistaa omenapiirakka, jääkaapissa kyytipojaksi odottaa vaniljakastike. Ikkunat sen sijaan ovat pesemättä ja kaapit siivoamatta, mutta viime yönä imuri sentään nielaisi suurimmat hiekkasaaliit lattialta. Piha sen sijaan näyttää tältä. Meillä vietetään valmistuneiden juhlien sijasta valmistuvien päivää, eli tarkoituksena olisi saada pihan ympäri muurikivistä matala muuri. Muurin taakse saadaan kukkapenkit ja muurin päälle aikanaan aita. Multasormille on siis töitä:)


Aika  mullin mallin multaiselta tuo nyt näyttää, mutta jotain kaunistakin sentään pihassa on. Miehen tekemät tyylikkää kauniit  ja viimeistellyt kukkalaatikot. Näitä eivt muurinrakennukset tai aitatyömaat hetkauta, vaan laatikot voi kätevästi siirtää aina sinne missä tekee mieli katsella kaunista ja huolellista työn jälkeä. Toivottavasti viikonlopun jälkeen sellaista jälkeä on pihassa vähän enemmänkin ja 4000 litraa multaa on muuttunut kukkapenkeiksi ja lavallinen muurikiviä kauniiksi aidan perustaksi.

Näiden kukkien, tuoksujen ja tunnelmien myötä oikein paljon onnea kaikille valmistuneille!

4 kommenttia:

 1. Onnea urakointiin herkulliselta näyttävän piirakan voimalla:). Noilla aineksilla tulee varmasti kaunista jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuri on valmis, piirakan voimalla jaksoi oikein hyvin:)

   Poista
 2. Kaunis kukkalaatikko kukkineen ja puutarhastakin saa omanlaisensa, kun sen itse tekee. Onpa siellä jo omenapuut kasvamassa. Työniloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuu löytyy täällä yhtiön jokaisesta puutarhasta, eipä tarvi käydä naapurissa omenavarkaissa:)

   Poista