lauantai 23. helmikuuta 2013

Kirpputoripäivä lämpimin jaloin - Leg warmers and I at a flea market


Törmäsin Anniksen blogissa ihaniin Nietos-säärystimiin. Mielestäni tämä törmäys tapahtui ihan vastikään, joten ajan viime vuoden lokakuun alusta on pitänyt kiitää jokseenkin valoa nopeammin näköjään. Tässä nyt kuitenkin vihdoin ovat omat Nietokseni, pihalla olevien lisäksi.


Lanka näissä on paljon ohuempi kuin ohjeessa, Drops Delight. Puikot olivat kolmoset ja silmukoita M-koon mukaan. Tuo lanka ihanine väriliukuineen ja varsinkin tämä kyseinen väri ovat ihan lemppareitani. Siksi tuo lanka tähän valikoituikin, koska noita keriä pyörii nurkissa jokunen:) Samasta väristä on aiemmin syntynyt mm. Revontulihuivi ja näitä on jo käytetty kimpassa..


Näillä ollaan oltu jo töissä ja harrastuksissa ja siellä ja täällä muuallakin, eivät ole meinanneet ollenkaan keretä kuvattaviksi. Siispä varsin lämpöiset, nätit ja näihin keleihin sopivat.


Varsinkin tänään näistä olisi ollut iloa. Ja olikin, kunhan pääsin kotiin päivän reissusta, jossa välillä oli aavistuksen viileitä hetkiä. Otin nimittäin ensimmäisen askeleen kirpputorimyyjänä täällä pääkaupunkiseudulla. Siskon kanssa oltiin varattu pöytä Jäähallin kirppikselle, tarkoituksena hankkia uusi koti monille muutossa ja muissa elämän muutoksissa tarpeettomiksi jääneille tavaroille. Jostain syystä en ollut tuonne eksinyt koskaan asiakkaana, mutta paikka valikoitui paikaksi ahkeran googlailun perusteella. Mukava yllätys odotti heti mennessä, kun auton sai parkkiin aivan hallin ovien viereen. Ja vielä ilmaiseksi!


Sisällä pöytä oli sen verran suuri, että kahden ihmisen romppeet leviteltiin siihen vaivatta. Auto, jolla tavaroita paikan päälle kuskattiin, ei sen sijaan ollut suuren suuri. Joten onneksi emme törmänneet poliisiin, kun pieneen Polo-poloiseen oli ahdettu kolme ihmistä, yksi imuri, yksi mikroaaltouuni, kasa puusälekaihtimia, kahvinkeitin, vedenkeitin, espressokeitin, pari lamppua, kasoittain kenkiä ja laatikkokaupalla vaatteita ja keittiötavaroita:)


Kotiin päin tultaessa mahduttiin onneksi istumaan itse kukin ilman, että kukaan puristui ratin ja penkin tai penkin, katon ja jonkin laatikon muodostaman pyhän kolminaisuuden väliin. Kokemus oli kaikenkaikkiaan varsin kiva, kiitos vielä siskolle myyntiseurasta.  Ja koska ihmiselle kaikista yrityksistä huolimatta tuntuu aina kertyvän kaikenlaista ylimääräistä hutiostosten, lahjomisen, alennusmyyntien ym. johdosta, niin onneksi on kirppareita. Tapaamme siis varmasti jatkossakin:)

**********

Today I was my first time at the flea market in Helsinki Ice Hall. I mean as a seller. It's a traditional flea market with people selling their stuff.  You can find many kind of things from vintage Arabia table ware to Angry Birds  balloons.. However, for some reason I haven't been there as a customer either.

The place was Ice Hall and there was a little bit cold time to time. Even if the flea market area was not above the actual icerink of the hall. These leg warmers of Drops Delight were really nice to wear. I really like the yarn and the colour and have earlier made my first Revontuli-scarf of the same yarn.

The pattern is called Nietos (snow drift in English, the pattern is available only in Finnish). Me and my sister had one table together and we sold quite a lot of things. The experience of this flea market was a pleasant one and because there always will be some things you don't need or use, I'm sure I'll be there as a seller also in the future:)

4 kommenttia:

 1. Kivat säärystimet. Palmikkokuvio on aina mun mielestä niin suloisen kaunis.

  VastaaPoista
 2. Oi, näistä tuli kovin kauniit :) Tuo malli on minusta kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana ja valitsemasi lanka on kyllä todella herkku!

  Hyvät kirpputorit ovat kyllä helmiä! Itse olen koettanut bongailla sopivaa paikkaa, jossa voisi ylimääräisiä vauvatavaroita ja muita myydä, mutta kirpparipöydän ylläpito viikon ajan toisella puolella kaupunkia ei oikein houkuttele. Mieluummin olisin jossakin päivän vain myymässä noita kamoja, mutta täälläpäin ei oikein tuon tyyppisiä kirppareita ole :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri samaisesta syytä täälläkin paikaksi valikoitui tuollainen, missä myydään itse eikä viikon työleiri toisella puolella kaupunkia.

   Poista