tiistai 1. marraskuuta 2011

Farkut olkapäällä


Ison sinisen Ikea-kassin uumenissa lymyävä farkkuvarasto on vihdoin päässyt aktiiviseen käyttöön. Tosin ei suinkaan farkkuina, vaan jonain ihan muuna. Kierrätysidea vanhojen farkkujen hyödyntämiseen voisi olla vaikka tällaista matematiikkaa: yksi käytännöllinen vaate muuttuu ompelukoneen ja luovan päivän seurauksena neljäksi hauskaksi säilytys- ja tavaroidenkuljetusratkaisuksi.


Kirpputorilta mukaani tarttuivat parilla eurolla tummansiniset stretch-farkut kokoa 36, joissa oli aivan mahtava kukkabrodeeraus vyötäröllä. Koska en mitenkään saa itseäni mahtumaan tuon kokoisiin farkkuihin vaikka ne olisivat kuinka nätit, päätyivät ne kulkemaan jalkojen sijasta olkapäällä. Kassi on leikattu suoraan farkkujen yläosasta niin, että haarasauma on avattu ja ommeltu tasoksi. Farkkujen etutaskut toimivat kassin taskuina ja pohja on ommeltu laskoksille, jolloin koko kassista tulee hiukan pussukkamainen. Lahkeista taiteilin kantohihnan ja laukku suljetaan vyötärön alkuperäisellä napilla; vaihdoin vain napin paikan laukun suun vastakkaiselle puolelle. Vuori on vaaleanpunaista puuvillakangasta.


Laukun jälkeen käyttämättömiksi jäivät vielä puntit. Niistä syntyi lisää Flootia, joita olen esitellyt jo täällä ja täällä. Näiden tekemisessä ehkä koristelu on kaikkein hauskinta, koska siinä voi käyttää mielin määrin luovuutta ja mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Nämä matkaavat joulumyyjäisiin ja lisääkin on tulossa. Siinä Ikea-kassissa nimittäin riittää materiaalia:)

18 kommenttia:

 1. Kyllä käy hyvin nuo kukat laukunsuulle. Muutenkin näyttää tyylikkäältä tuo laukku.

  VastaaPoista
 2. Neferi: Eikös olekin:)

  Laura: Nuo kukkafarkut tarttuivat matkaan jo kesällä. Ja kesäkassiksihan tuo mainiosti sopisikin. Taitaa lähteä tuo laukku mukaan joulumyyjäisiin.

  VastaaPoista
 3. No, jo on upeita !!!!
  Luulin ensin että olet itse kirjonut nuo kukat.
  Mutta hienoa että näit niiden uuden elämän ja ostit ne :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavia!! Tuo vetoketjusydän on kaunis oivallus!=)

  VastaaPoista
 5. Onpa hienon näköisiä pussukoita ja laukku. :D

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana farkkukassi! kivoja myös nuo pienet pussukat.

  VastaaPoista
 7. Ohhoh miten ihania. Aivan loistavasti olet hyödyntänyt farkkujen alkuperäiset osat kassissa. Sanoinko jo, että ihana!

  VastaaPoista
 8. Ihania luomuksia, joissa näkyy tekijänsä kädenjälki :)
  Täälläkin kone surraa... kädentaitoviikonloppu lähestyy... kiirettä pukkaa... farkkuja kuluu...
  Kivaa ja luovaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, farkut näköjään inspiroivat tavalla tai toisella monia:)

  Tuosta vetoketjusydämestä pitää todeta, että sen keksimisestä en voi ottaa kunniaa itselleni. Aina avoinna olevat teollisuusvakoilijan käsityösilmät ovat nähneet samalla idealla toteutettuja somisteita ainakin Design Forumin ja Globe Hopen kaupoissa ja napanneet idean sieltä.

  Ja farkkuja kuluu tosiaan täälläkin, myyjäisviikonloput lähenevät.

  VastaaPoista
 10. Enkulin käsityöt: Kiitos kiitos:) Kyllähän näitä itselläkin on jo jokunen käytössä.

  VastaaPoista
 11. Upea laukku!
  Kivoja ovat myös nuo pussukat.

  VastaaPoista
 12. Tintti: Eiköhän tuon kehtaa olalle nostaa:)

  VastaaPoista