perjantai 11. marraskuuta 2011

Huopakoruja viikonlopun rientoihin


Väriä, pehmeyttä ja lämpöä marraskuun harmauteen tuovat ihan varmasti nämä huovutetut korut. Tänään on ainakin täällä suunnassa ollut niin tosi harmaa päivä kelien puolesta, joten kun töistä pääsin kotiin, ryhdyin viimeistelemään viime viikolla tekemiäni huovutettuja terälehtiä kukiksi. Ideakukkasena oli tämä kesällä Tallinnasta mukaan tarttunut ihanuus. Ei näistä ihan samanlaisia tullut, mutta ei kai käsintehdyt uniikkikappaleet koskaan sitä olekaan:)


 Ensin olin huovuttanut ison kasan terälehtiä. Yhteistyökumppaneina olivat mm. tooosi paksu ja hyvin vettä imevä mainospyyhe, jotta vesikatastrofilta vältyttiin, karjalanpiirakkakaulin tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, Marseille-saippuaa ja tietenkin paljon vettä. Ja vielä huovutusneula, jonka mahtaviin ominaisuuksiin oikeastaan vasta nyt olen päässyt kunnolla tutustumaan, vaikka neula(t) on lojunut laatikossa jo reilut pari vuotta.


Huopakukkasilla voi koristaa vaikka pipon, kiinnittää hartiahuivin tai tuunata laukun. Takapuolelle on ommeltu rintakorumekanismi, hakaneulasta hiukan modernimpi vaihtoehto. Tuossa Tallinnan tuliaisessa on samanlainen ja olen monesti käyttänyt kukkaa hiuskoristeena. Hiuspinnin saa helposti pujotettua tuohon kiinnitysneulaan ja niin kukka pysyy hiuksissa vähän kovemmassakin menossa.

Jos sellaisia menoja jollakin vaikka viikonloppuna on tiedossa:) Täällä on luvassa ompelua ja ompelua ja vielä vähän lisää ompelua. Oivallinen tilaisuus siis levittää asunto vielä entistäkin täydemmäksi kaikkia kankaita, lankoja, helmiä, korttitarvikkeita yms. kun miehinen osapuoli lähti viikonlopuksi talvirenkaiden hakuun. Käsityöyhdistyksen juhlamyyntinäyttelyssä ovat kukat livenä tavattavissa.

7 kommenttia:

 1. Neferi: Sanopa muuta!

  Paula-Maija: Kyllä näiden kanssa puuhastellessa aika naisellinen olo kyllä tulee.

  Simpura: Kyllä vaan. Ja pähkäsin jo näille sopivaa lahjapakkaustakin, miten tämmöisen voisi antaa jollekin ikään kuin pienessä pyöreässä hatturasiassa ikään. Saapa nähdä onnistuuko toteutus ideaa pitemmälle, sopivia tarpeita ainakin keksin heti varastosta.

  VastaaPoista
 2. Todella ihania! Kyllä niitä voi käyttää moneenkin tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania. Noilla piritstyy tylsempikin vaate.

  VastaaPoista
 4. Ihania askarteluja on blogissasi. Nämä kukat on herkullisen ja herkän näköisiä.

  VastaaPoista