tiistai 22. marraskuuta 2011

Sirkuskakku


Miltä näyttää sirkuskakku? Sain töistä haasteen, sirkuskakun leipomisen. Googlailin ja löysin erilaisia sirkustelttaa imitoivia luomuksia. Mikään niistä ei kuitenkaan päässyt tuotantoon, vaan eilisen vapaapäivän aikana värkkäilin tämmöisen sirkuskakun. Tässä ei ole sirkusteltan muotoja eikä norsuja, koska tämä onkin Tiedesirkuskakku.


Olin töissä luvannut, että erään ison projektin loppuraportin valmistuttua voisin leipoa vaikka kakun. Idea kakun aiheesta heitettiin kollegojen suunnasta ja se paisui kuin pullataikina, kun kehittelin ja pyörittelin erilaisia toteutusvaihtoehtoja. Ja tässä se nyt on. Sokerimassakoristeinen ulkokuori kätkee sisälleen kinuskivaahtoa ja vadelmia. Nam nam mikä yhdistelmä, makea kinuski ja kirpeät vadelmat. Ihanuuteen löysin oivallisen reseptin täältä, tein sekä pohjan että täytteen tuon ohjeen mukaan. Koristelu sen sijaan on päättyneen projektin teeman mukainen: saippuakuplia. Kuplien ääriviivat on paineltu sokerimassakuorrutteeseen lääkemitalla ja kuplat on väritetty pastaväreillä. Alkuperäiseen kuva- ja värimaailmaan voi kurkata täällä. Eli paljastetaan nyt työkuvioista sen verran, että tuon projektin kanssa joltakin kantilta minulla on ollut aika paljonkin tekemistä:)


 Eilisessä postauksessa komeili työpaikan vanhasta julisteesta tehtyjä lahjapaketteja. Eilen kirpputorilta kotiin kannetut tapettirullat pääsivät tänään heti käyttöön ja taittelin pari rasiaa virkatuille sydänkoristeille. Sydänten ohje löytyy viime vuoden marras-joulukuun Suuren Käsityölehden välissä olleesta joululiitteestä.


Rasioissa on käytetty kahta erilaista tapettia, molemmat kohokuvioisia. Lopputulos on oikein söpö, mutta vähän tukevampi materiaali tuntuisi sopivan näihin paremmin. Pysytellään siis edelleen niissä työpaikan vanhoissa julisteissa, mitä nyt välillä tapahtuu tällaisia harharetkiä tapettimaailmaan.

Makoisaa kohta alkavaa keskiviikkoa kaikille!

9 kommenttia:

 1. Hienolle hankkeelle valmistit upean kakun. Kävin tuossa 1 kk sitten samassa kakkukoristelu kaupassa kuin sinä kirpparin vieressä. Kakkukauppa oli niin runsas kaikkine koristeineen ja kippoineen että sain jalat alle, ahdistuin mahdollisuuksien runsaudesta. Epätoivo valtasi minut, kun olisin halunut ostaa kaiken itselleni. :)

  Ihana tuo tapetista tehty rasia ja sydämet tosi kauniit.

  Onnea projektille ja kakkukahveille!

  VastaaPoista
 2. Upea kakku! Hieno idea tuo koristelu!
  Sydämet ovat kauniit ja tapetit ovat kyllä käteviä rasioiden päällystämisessä.=)
  Mielnkiintoisessa projektissa olet mukana!

  VastaaPoista
 3. Makean näköinen kakku.
  Minä olen käyttänyt tapetteja akrylimaalaukseen, vesivärejä en niihin ole ymmärtänyt kokeilla. Kohopintaisiin tapetteihin on hyvä tehdä ronskeja maalauksia palettiveitsellä. Paketit ovat hyvin somat sydänten kera.

  VastaaPoista
 4. Onpas söpöt pikku rasiat! :)

  VastaaPoista
 5. Makoisan näköinen kakku ja söpöjä paketteja. :D

  VastaaPoista
 6. Kinuskivaahto ja vadelmat kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä. Enpä ole aiemmin nähnyt saippuakuplia kakun koristekuvioina. Hienot! :)

  Mä heitin kuukausi sitten kaapeissa lojuneet ja monessa muutossakin mukana oleet tapettikirjat roskiin, kun ajattelin, että jotain sentään voi poiskin heittää. Nyt on tullut monta ideaa, joihin olisin voinut käyttää tapetteja.. Ehkä multa löytyy rasiataitteluihinkin sopivia materiaaleja.

  VastaaPoista
 7. Maiju: Kakku katosi parempiin suihin kyllä ennätysvauhtia. Pitänee siis pian leipoa uusiksi:) Ja kyllä se Confetti tosiaan aikamoinen kakkuleipurin taivas on, sieltähän lähtisi kotiin yhtä ja toista jos ei hinnasta tarvitsisi niin välittää.

  Sari: Tapeteista on kyllä moneksi, kun vaan keksii aina kaikki mahdollisuudet.

  Tuulikki: Kyllä, kakku oli nimenomaan hyvin makea:) Vadelmat piristivät kinuskia kivasti, mutta päällisen sokerimassa oli melkomoisen sokerista nimensä mukaisesti.

  Yona: Joo, tällaisiin on mukava piilotella pieniä jouluyllätyksiä:)

  Minjaana: Niinhän nuo on:)

  Laura: Eipä ole minullekaan aiemmin tullut saippuakuplat tässä tarkoituksessa mieleen, nyt ne oli helppo napata tuon Tiedesirkuksen visuaalisesta maailmasta tähänkin mukaan. Tapettikirjat ovat aivan ihana askartelijan aarreaitta, varsinkin kun niissä tapetit ovat suorassa eikä tarvitse taistella rullautuvaa materiaalia vastaan.

  VastaaPoista
 8. Herkullisen näköinen kakku ja kiva koristelu!
  Kauniita paketteja ja nuo virkatut sydämet paketin päällä niin ihania :)

  VastaaPoista
 9. Sirimi: Kiitos:) Koristelu tuli tosiaan aikalailla sekä omasta päästä että tuon projektin visuaalisesta ilmeestä. Mutta hyvin ne saippuakuplat taipui kakun päällekin. Sydämiä olen virkannut isot kasat bussimatkoilla töihin ja töistä kotiin, se on sopivan pieni ja nopeasti valmistuva työ jota voi tehdä vähän hämärämmässäkin bussissa.

  VastaaPoista